Yağmur geliyor

/ Kaynak: CHA
Yağmur geliyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla bölge geneline yayılması ve akşam saatlerinde etkisini artırarak Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyılarındaki ilçeleriyle, İzmir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. nbsp;Bölge genelindeyse akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetlenerek güney ve güneybatı yönlerden, zaman zaman 50-70 km hıza ulaşıp, fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. nbsp;Yağışın, perşembe gün boyu bölge genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği öngörülüyor. nbsp;Tahmin edilen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, vatandaşların ve ilgililerin, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu. nbsp;Zamanla batı bölgelerde bulutlanmanın artacağını bildiren Meteoroloji, Marmara'nın kuzey ve batısı ile kuzey Ege kıyı kesiminin sağanak yağmurlu geçeceğini, hava sıcaklıklarının tüm yurtta artmaya devam edeceğini kaydetti. nbsp;Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı tatili süresince Türkiye'de hava durumu şu şekilde olacak:

-17 Ekim 2013 Perşembe yurdumuzun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Akdeniz'in sağanak yağışlı, doğu bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği, hava sıcaklığının batı bölgelerimizde yağışla birlikte azalacağı, doğu bölgelerimizde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

-18 Ekim 2013 Cuma Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği ve hava sıcaklığının yağış alan bölgelerde biraz azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

-Yağışlı havanın 19 Ekim 2013 Cumartesi günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğu kesimlerinde de yağışlara neden olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edeceği tahmin ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...