Taner Yıldız Güney Kore'de

/ Kaynak: CHA
Taner Yıldız Güney Kore'de

Ekonomi Haberleri  / CHA

Taner Yıldız, Güney Kore'de, Irak Başbakan Yardımcısı El Şehristanı ile Cezayir, Kore, İran ve Rusya enerji bakanlarıyla bir araya geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesinler. Biz kirletmedik, bundan sonra da kirletmeyeceğiz. O yüzden temizleme için de ayrı bir fon ayırmayı düşünmüyoruz" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kore'nin Daegu şehrinde 22. Dünya Enerji Kongresi'ne katıldı. Sabahki oturumdan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldız, "Bugün burada 6 trilyon dolarlık ticari hacmin enerji sektörünün kalbi atıyor. 22. Dünya Enerji Konseyi Güney Kore'de toplanmış durumda. Dünyanın en büyük enerji organizasyonudur. Bugün burada bulunmamızın önemli gerekçelerinden bir tanesi de 23.sünü Türkiye'de yapacak olmamız ve buna hak kazanmamız. İstanbul'da 2016'da inşallah çok güzel bir organizasyonla yaklaşık 9 bin kişilik ve 150'ye yakın ülkeden bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları ve özel sektör temsilcilerini ağırlayacağız. Türkiye'nin siyasi istikrarı ile beraber hak ettiği bir pozisyondur" şeklinde konuştu. Forumda yaptığı konuşmada enerji sektörünün karşılaştığı üç temel konuyu çözmesi gerektiğini hatırlatan Yıldız, "Bunlar arz güvenliğinin sağlanması lazım, hemen hemen bütün ülkelerin bu tür problemleri var. Eşit oranda bütün vatandaşlar tarafından paylaşılıyor olması lazım ve bunun da bir birim fiyatının olması gerekiyor. Bütün bunları yaparken iklim değişikliği ile ilgili konularda dünyaya saygılı olunması lazım. Dünyayı kimler kirlettiyse onlar temizlesinler. Biz kirletmedik bundan sonra da kirletmeyeceğiz. O yüzden temizleme için de ayrı bir fon ayırmayı düşünmüyoruz. Tabi ki dünya ile beraber hareket edeceğiz, davranacağız. Şuana kadar bunu yapmış olanların bu fona daha büyük katkı yapacakları aşikârdır" dedi.


Türkiye'deki enerji tasarrufu konularından kısmen bahsettiklerini belirten Yıldız, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Türkiye'de yapılan liberalleşme ve piyasanın uluslararası yatırımcı ile nasıl iç içe çalışabildiğini dair örnekler vermeye gayret ettik. Bundan sonra 52 ülkeden bakanların katıldığı toplantı yapıldı. İkili görüşmelerimiz devam edecek. Enerji sektörü ile alakalı Türkiye'nin ilişkide bulunduğu yapılandırması tamamlayan ülkelerle de görüşmelere devam edilecek. Dolu dolu geçiyor. Bayram yoğunluğu Güney Kore'de devam ediyor


Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...