Veysel Eroğlu, 'Türkiye İslam aleminin sigortası olacaktır'

/ Kaynak: İHA
Veysel Eroğlu, 'Türkiye  İslam aleminin sigortası olacaktır'

Politika Haberleri  / İHA

Veysel Eroğlu, "Türkiye'deki istikrar sayesinde inşallah Türkiye ayağa kalkacak ve İslam aleminin sigortası olacaktır" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bayram tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Belediye düğün salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, bayramların toplumun birlik ve beraberliği arttırma noktasında ki önemine değindi. Kurban Bayramı'nın İslam dininde büyük bir yeri olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, kurbanın Allah'a teslimiyetin bir sembolü olduğunu söyledi. Dünyada Müslümanların yaşadığı Mısır, Suriye, Myanmar ve Ortadoğu ülkelerinde zulümler olduğunu, ancak Türkiye'deki istikrar sayesinde ayağa kalkacağını dile getiren Bakan Eroğlu, Türkiye'nin güçlü haliyle bütün İslam aleminin sigortası olacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçer. Bunun için çalışıyoruz. Hükümetimiz son 10 yılda özellikle ekonomi alanında büyük dönüşümler, atılımlar sağladı. Allah'a şükür çok daha güzel günler göreceğiz, Türkiye'nin geleceği parlak. Geriye dönüp 300 yıla baktığımızda, Türkiye şuanda şahlanışa geçmiş. Hep beraber çalışıp, gayret edip ve üretip ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz. Büyük düşünüyor, büyük şeyler yapıyoruz. Kıbrıs'a su getirmek kimin aklına gelirdi? Ama biz yaptık. İmkansız diye bir şey yoktur. Her şey inançla başlar. Bizde çalışkanlık, birlik ve beraberlik oldukça biz Avrupa'yı da Amerika'yı da geçeriz. Gençler bizim geleceğimizin teminatı o yüzden, gençlere büyük önem ve değer veriyoruz. Milli eğitime büyük önem veriyoruz. Onlar bizim teminatımız. Çok güzel ve donanımlı okullar yapıyoruz. Daha da güzel şeyler oluyor ve yapacağız. Türkiye'de her 3 ampulden birisi bizlerin hidroelektrik santrallerden getirilen elektrikler yanıyor. Yılda 15 milyar dolar doğalgaza verilmiyorsa oda bizim sayemizdedir. Bunlar büyük düşünmenin sayesinde" dedi.


"GEÇMİŞTE BİR VİLAYETE YAPILAN YATIRIM 4 MİLYON TL'Yİ GEÇMEZDİ"
"Türkiye ile birlikte Afyonkarahisar'a da muazzam yatırımlar yaptık" diyen Eroğlu, "Kokarçay'ı Akarçay yaptık, vatandaş deniz istedi onu bile getirdi. Şuhut'ta 229 milyon TL'lik yatırım yaptı, bu sadece merkezi hükümet tarafından yapılanlar. Bunların paraları havuzdan kesinlen hortumlar sayesinde geliyor. Kimini balta ile kimini testere ile kestik. Tüyü bitmemiş hakkını koruyoruz. Bu çünkü bizlere emanetti. Yoksa bunun hesabı her iki dünyada da görülür. İstiyoruz ki öbür dünyaya yüzümüz ak gidelim. Geçmişte bir vilayete yapılan yatırım 4 milyon TL'yi geçmezdi. Ama bugün bir belde ve ilçeye yapılan yatırımın sayısı neredeyse kentleri geçiyor. Bunları hepsi çok çalışarak, hizmet gayreti içerisinde olmakla oluyor" dedi.


BAKAN EROĞLU VATANDAŞLARLA TEK TEK BAYRAMLAŞTI
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiren en güzel günlerden birisi olduğunu söyleyerek, dünyadaki Müslümanlara bayramın barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundular. Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından törende kendisine eşlik eden protokol üyeleri, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Şuhut ilçe Kaymakamı Ferit Ürkmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Öte yandan Türkiye'ye dil eğitimi için gelen güney Koreli 4 öğrencinin de katıldığı bayramlaşma töreninde öğrencilerle de bayramlaşan Bakan Eroğlu, öğrencilerle tek tek tokalaşarak, gofret hediye etti. Türkiye'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise hayatlarında ilk defa bir bayramlaşma gördüklerini ve şaşkınlıkla izlediklerini söylediler. Bakan Eroğlu'nun Afyonkarahisar'daki bayramlaşma programına yarında çeşitli ilçe ve beldelere gerçekleştireceği ziyaretler ile devam edeceğiz kaydedildi.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...