ABD'de borçlanma krizi aşıldı, piyasalar rahatladı

ABD'de borçlanma krizi aşıldı, piyasalar rahatladı

Ekonomi Haberleri

ABD'deki 'borç tavanı' krizi, felakete 24 saatten az bir süre kala aşıldı. Senatoda varılan anlaşma üzerine, piyasalar rahat bir nefes aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde borçlanma krizi aşıldı. Kapanan federal hükümetin tekrar açılması ve borç tavanının yükseltilmesi konusunda Kongre'nin Senato kanadında liderlerin anlaşmaya vardığı belirtildi. Senato Demokrat çoğunluk lideri Harry Reid ve senato Cumhuriyetçi azınlık lideri Mitch Mcconnell, ortak bir tasarı üzerinde mutabakata vardıklarını açıkladı. Buna göre Obama hükümetine ocak ayı ortasına kadar para sağlanacak, şubat ayına kadar da borçlanma tavanı yükseltilecek. Bu uzlaşma haberiyle piyasalar ve Amerikalı yetkililer rahat bir nefes aldı.

ABD Kongresi'nde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler bütçe konusunda uzlaşmaya varamamasıyla başlayan kriz, 1 milyondan fazla devlet memurunun zorunlu izne çıkarılmasına neden olmuştu.

Uzmanlara göre ABD ekonomisine günde 300 milyon dolara mal olan krize, 17 Ekim'e kadar son verilmemesi durumunda, ABD hükümetinin borçlarını ödeyemez duruma düşebileceği ve bunun küresel piyasaları olumsuz etkileyebileceği belirtiliyordu.

FITCH'TEN KÖTÜ HABER
Dün de ABD'ye kötü bir haber gelmiş ve Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, ülkenin "AAA" olan kredi notunun görünümünü negatife çevirmişti.

IMF VE DÜNYA BANKASI UYARDI
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası da Senato'da uzlaşma sağlanması çağrısında bulunmuş, aksi takdirde gerçekleşecek ekonomik krizin başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm dünyayı etkileyeceği uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...