Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Tekke Zenit'in teknik direktörü olmak istiyor

Fatih Tekke Zenit'in teknik direktörü olmak istiyor

SPOR Haberleri

Futbolcu Fatih Tekke'nin kariyerini sonlandırdığı haberi gökteki bir gürültü gibi etki yaptı.

Zenit'in yeni tarihinde akıllarda kalan Ramensk ve Manchster maçlarında ana kadroda yer alan forvet oyuncuya ne oldu acaba? O St.Petersburg'dan hangi süs eşyasını götürdü ve niçin Türk futbolcular Rusya'ya zor adapte oluyor?Fatih Tekke bu ve diğer sorular hakkında "Sport Den za Dnyom" gazetesine özel bir demeç verdi. nbsp;-Fatih, profesyonel kariyerinizi sonlandırdığınız doğru mu?
-Maalesef, evet bu doğru. Ben 1.5 yıl önce futbola veda ettim. Neden mi?Rusya'dan Türkiye'ye döndüğümde herşey istediğim gibi olmadı. Şu an antrenörlük lisansı almak için kursa gidiyorum. Ayrıca, basında Trabzonspor'un oyunu hakkında araştırma yazıları yazıyorum.


-Sizin futbolu bırakmanız karşısında ailenizin tepkisi ne oldu?
-Tabii ki benim tüm akrabalarım endişe ettiler. Herşeyden önemlisi bu kadar erken kariyerime sona erdirme kararıma sevinmediler. Hayat bu işte, ne yapalım.
-Nerede yaşıyorsunuz? Gelecekte ne yapmayı planlıyorsunuz?
-Ailemle beraber İstanbul'da yaşıyorum, bazen Trabzon'a gidiyorum. Gelecek mi?Antrenör olmak istiyorum, Zenit'in antrenörü.
-Evinizde Neva nehrinin bulunduğu şehirden getirilmiş olan ne tür bir süs eşyası var?


-El çizimi resimli kafe fincanı.
-Sizin Zenit'te oynadığınız dönemi birçok kişi altın dönem olarak adlandırıyor. Size göre St.Petersburg takımında iken kazanılan en prestijli kupa hangisidir?
- Rusya Şampiyonası Kupası, UEFA Kupası, Avrupa Süper Kupası ve Rusya Süper Kupası, bütün bu kupalar değerlidir. Ancak ben herhalde en çok ses getiren başarı olan Manchester United takımına karşı elde edilen zaferi adlandırmak isterim.
-Neden Türk futbolcularının Rusya Premier Ligi'nde tutunması bu kadar zor?Sadece siz ve Gökdeniz Karadeniz olmak üzere iki kişi Rusya futbolunda iz bırakabildi.
-Şu şekilde söyleyeyim, biz herhalde diğerlerinden daha çok Rusya'yı anladık ve sevdik.
-St.Petersburglu taraftarlara ne dilemek isterdiniz?
-Mutluluk. Zenit taraftarları Rusya'da bir numara. Hiç kimse onlarla karşılaştırılamaz, bu şüphesiz. Ben çok özlüyorum. Allah tekrar bizim birbirimizi görmemizi nasip etsin. Ben bunu çok istiyorum!(rusyanınsesi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...