Suriyelilerin 'kurban eti' sevinci

Suriyelilerin 'kurban eti' sevinci

GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı dolayısıyla bir çok sivil toplum kuruluşu ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti yardımında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Kilis Öncüpınar konteyner kentte kalan Suriyelilere kurban eti dağıtıldı. Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Kilis'e gönderilen 420 kurban, mezbahanede kesimi yapıldıktan sonra paketlenerek konteyner kentteki Suriyeli ailelere teslim edildi. Yardımın, kampta barınan 2 bin 200 Suriyeli aileye ulaştırıldığını aktaran Aktaş, "Misafirlerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz. Onların acısını paylaşmaya, onların bir nebze olsun acısını dindirmeye çalışıyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle bu kardeşlerimiz ülkelerine döner" dedi.

Suriyeli Ahmet Akras ise kendilerine sahip çıkan ve yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Iğdır'da 3 bin aileye kurban eti

Kimse Yok Mu Derneği ve Ankara Başkent İş Adamları Derneği tarafından Iğdır'da 3 bin aileye kurban eti dağıtıldı.

Kimse Yok Mu Derneği İl Temsilcisi İrfan Özger de kentte önceden belirlenen 3 bin aileye Ankara Başkent İş Adamları Derneği işbirliğiyle kurban eti, çocuklara da giysi, oyuncak ve şeker dağıtıldığını bildirdi.

Konya, Ankara ve Gaziantep'ten gelen 50-60 kişilik bir grup, Kimse Yok Mu Derneği Şırnak Şubesi aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ederek onlara kurban eti, giyim eşyası ve oyuncak yardımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...