Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ kamu binalarını yeniden inşa ediyor

TOKİ kamu binalarını yeniden inşa ediyor

GÜNDEM Haberleri

TOKİ Başkanı Karabel, TOKİ'nin 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum, 27 üniversite kampüsü yaptığını bildirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kamu kurumları na yaptıkları hizmet binalarına her geçen gün bir yenisini eklediklerini belirterek, "83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum 27 üniversite kampüsü yaptık" dedi. TOKİ'nin yaptığı kamu hizmet binalarını değerlendiren Karabel, inşaat sektöründe kamu kanadını temsil eden, sektöre öncülük yapan ve disipline eden TOKİ'nin, bu çalışmalarıyla kamu kuruluşlarının bina ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Karabel, aynı zamanda atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini değerlendirerek, ekonomiye katkı sağladıklarını ifade ederek, nbsp; "Bu açıdan hem kamunun ihtiyaçları kısa sürede karşılanmakta hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek verilmektedir. TOKİ, 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum ve 27 üniversite kampüsü gibi kamuya çok sayıda proje yaptı" nbsp; dedi.

TOKİ Başkanı Karabel, 2003 yılında başlatılan konut üretimi ve planlı kentleşme programı çerçevesinde, TOKİ'ye sosyal konut üretiminin yanında kamu kuruluşlarının eğitim, sağlık, spor ve hizmet binalarının yapımında da etkin görevler verdiğini kaydetti.

Bu görevlerin verilmesinde en önemli sebebin TOKİ'nin uzman bir kuruluş olmasının yanında hızlı iş yapabilme gücünden kaynaklandığına dikkati çeken Karabel, "TOKİ 2003 yılından itibaren mali ve İdari yönden yeniden yapılandırılmış, teknoloji ve uzman eleman açısından da insan kaynakları zenginleştirilerek, iş yapabilme kapasitesi artırılmıştır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...