Yahoo'dan bir iyi birde kötü haber

Yahoo'dan bir iyi birde kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni CEO Marissa Mayer ile yükselişe geçen, Yahoo geçtiğimiz çeyreği hem inişler, hem de yükselişler ile birlikte kapatmayı başardı.

Mayer'in şirket içerisindeki olumlu ve olgun tavırlarının yanısıra, yaptığı atılımlar ve satın alım işlemleri markanın eski müşterilerini de geri getirmişe benziyor. Yahoo'nun ardımızda bıraktığımız 3. çeyrek Mali yılı için yayınladığı rapor oldukça ilginç detaylar içeriyor. Yeni ve eski Yahoo kullanıcıları sayesinde aylık kullanıcı değeri 800 milyon kişiye kadar yükselmiş. Bir başka değişle geçtiğimiz 15 aylık süreç içerisinde yüzde 20 gibi olumlu bir artış söz konusu. Bu da Marissa Mayer'in gerçekleştirdiği başarılardan bir tanesi. İşin şaşırtan tarafı ise şirketin hisse değerlerinin yüzde 1'lik bir düşüş yaşayarak 1.08 milyar dolara gerilemesi olmuş. Reklam gelirleri ve reklam alım oranlarında da yüzde 7'lik bir düşüş var! Markanın pek de beğenilmeyen yeni logosu ve Bignoggins, Qwiki, Xobni, Admovate, Ztelic, Rockmelt, IQ Engines ve Lexity ile süren davaların da bundaki payı oldukça yüksek. Tüm bunlara rağmen Çinli arama motorunun yüzde 24'lük payına sahip olunması ve 2. çeyrekteli Alibaba'dan gelen 707 milyon dolar kar, son olarak da hisse değerlerinin milyarlık yükselişe geçmesi beklentisi dengeleri kısa süre içerisinde değiştirebilir.(teknokulis)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...