Van Gaal, 'Türkiye'nin başı sağolsun'

Van Gaal, 'Türkiye'nin başı sağolsun'

SPOR Haberleri

Hollanda A Milli Futbol Takımı, dün akşam 2 - 0 mağlup ettiği Türkiye maçının ardından bugün Amsterdam'a geldi.

Hollanda A Milli Futbol Takımı, 2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda dün akşam 2 - 0 mağlup ettiği Türkiye maçının ardından bugün Amsterdam'a geldi. Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda Cihan Haber Ajansı'nın da karşıladığı Hollanda A Milli Takımı'nın teknik ekip ve oyuncularını futbolcuların eşleri ile Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu yetkilileri çiçeklerle karşıladılar.

ROBBEN, KLUIVERT VE SNEIJDER TAKIMLA GELEMEDİ

Hollanda A Milli Takımı'nda oynayan Bayern Münih'in ünlü golcüsü ve Türkiye'ye ilk golü atan Arjen Robben, Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ve Galatasaraylı oyuncu Wesley Sneijder takımla birlikte Amsterdam'a gelmediler.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan (KNVB) yapılan açıklamada bu futbolcuların kulüp maçları için kendi takımlarının kafilelerine katıldıkları o yüzden de kafile ile Hollanda'ya gelmedikleri açıklandı. Hollandalı öğrenciler ve vatandaşlar, futbolculardan imza alıp birlikte fotoğraf çektirdi.

TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN

Hollanda A Milli Takım Teknik Direktörü Louis van Gaal'dan imza almak ve resim çektirmek isteyen vatandaşlar ve çocuklar adeta birbiriyle yarışa girdiler. Bu esnada Cihan muhabirinin tebriğini kabul eden ve sorusunu cevaplayan başarılı teknik adam, "Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Louis van Gaal, maç öncesinde yaptığı iddialı açıklamaların hatırlatılması ve maçla ilgili görüşünün sorulması üzerine ise "Ne söyleyeyim, güzel bir oyun ile kazandık. Türkiye'yi mağlup ettik. Türk halkının başı sağ olsun. Bana gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim." cevabını verdi.

TÜRK KÖKENLİ CORENDON HAVAYOLLARI MİLLİ TAKIM SPONSORLUĞUNA ADAY

Bu arada Hollanda A Milli Futbol Takımı ile Türkiye'ye transavia uçağı ile gidip - gelen Türk kökenli işadamı Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu ise oyuncuların kendini dinlemediğini söyledi.

Hollanda A Milli Takımı ile aynı uçakta İstanbul'a gelen ve tekrar dönen Uslu, "Futbolculara, Türkiye'yi yenmeyin, siz nasıl olsa gruptan çıkmayı garantilediniz dedim. Fakat beni dinlemediler. Maalesef Türkiye de pek iyi oynamadı." diyerek şunları söyledi:

"Ben de Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'ndaydım. Kendileri ile aynı uçakta gittim. Aynı uçakta geldim. Benim için fark etmedi. Türkiye yense de kazanıyorum. Hollanda yensede kazanıyorum. Hollandalı bir Türk işadamı olarak her zaman kazanan takımı tutuyorum. Benim için bir kayıp olmadı. Hollanda'nın kazanması da güzel bir şey."

Brezilya'da yapılacak 2014 Dünya Kupası Finalleri için Hollanda A Milli Takımı'nın ana sponsorluğu için Corendon Havayolları olarak görüşmelerin devam ettiğini de belirten Atilay Uslu, "Şuan görüşmeler devam ediyor. İleride ilk size bu durumu açıklayacağım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...