Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Montepaschi Siena 75-84 Galatasaray Liv Hospital

/ Kaynak: AA
Montepaschi Siena 75-84 Galatasaray Liv Hospital

SPOR Haberleri  / AA

Basketbolda Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Montepaschi Siena'yı 84-75 yendi.

Maça etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital Zoran Erceg ve Arroyo ile sayılar buldu. Ev sahibi Montepaschi Siena, Galatasaray Liv Hospital'ın sayılarına Hackett ve Green ile karşılık verdi. İlk 5 dakika 11-7 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra Galatasaray, hücumda Gordon ve Dudley ile etkili olurken, Montepaschi Siena ise Green ile farkin açılmasına izin vermedi. İlk çeyrek Galatasaray Liv Hospital'ın 20-16'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci çeyreği iki takımın da 3 sayılık atışlarına sahne oldu. 3 sayı çizgisinin gerisinden başarılı bir yüzde tutturan sarı kırmızılı ekip Gordon, Domercant, Zoran Erceg ile farkı açmaya başladı ve 15. dakikayı 10 sayılık farkla 32-22 önde geçti. Bu bölümde ev sahibi takım Hunter ile pota altından sadece 4 sayı bulabildi. Maçın ilk devresinin son bölümlerinde Montepaschi, yedekten gelen Ress ve Viggiano'nun üçlük atışlarıyla farkı kapatmaya çalıştı. Galatasaray'ın yedekten giren oyuncuları Cenk Akyol ve Furkan Aldemir'in sayılarına Gordon, Domercant ve Arrojo'nun 3 sayılık atışlarının da eklenmesiyle fark 18 sayıya çıktı. Devre arasına üstün giren taraf 51-33'lük skorla Türk temsilcisi oldu. 3. çeyrekte Galatasaray, hücumda sayı üretmekte güçlük çekti. İtalyan ekibi, Hackett, Nelson ve Green ile 8-2'lik bir seri yakaladı ve 25. dakikada farkı 12 sayıya kadar düşürdü: 41-53. Bu dakikadan sonra toparlanan Galatasaray hücumda Gordon, Furkan ve Macvan ile farkı korumaya çalışırken, ev sahibi takımda oyuna ağırlığını koyan Hackett, English ve Viggiano farkı eritti. Galatasaray son periyoda 63-52 önde girdi. Son periyotta hücumda daha etkili olan ev sahibi ekip, 35. dakikaya girildiğinde Hackett'in 6, Viggiano ve Nelson'un 3'er sayılık basketleriyle 12 sayı buldu. Galatasaray ise Gordon, Domercant ve Arroyo ile etkili olarak son bölüme 75-64 üstün girmeyi başardı. Son bölümde iki takım da dokuzar sayı üretti. Farkı koruyan Galatasaray Liv Hospital, maçı 84-75 kazanmasını bildi. İtalya'da Siena kentinde bulunan salonun kapasitesinin 5 bin kişilik olduğu ve bu nedenle Avrupa Ligi organizasyonunun bu salonda maç yapılmasını kabul etmediği öğrenildi. Montepaschi Siena'nın, bu sezonki maçlarını komşu kent olan Floransa'daki 10 bin kişilik Nelson Mandela Forum'da oynayacağı belirtildi.


Salon: Floransa Nelson Mandela Forum
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Jakub Zamojski (Polonya), Sergiy Zaschuk (Ukrayna)
Montepaschi Siena: Carter, Ortner, Nelson 6, Hackett 26, Green 14, Hunter 6, Viggiano 10, Rochestie 3, Ress 6, English 2, Cournooh 2


Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 21, Erceg 15, Gordon 18, Markoishvili 2, Dudley 6, Domercant 11, Furkan Aldemir 8, Cenk Akyol 3, Macvan, Sinan Güler, Ender Arslan, Jawai
1. periyot: 16-20
Devre: 33-51 (Galatasaray Liv Hospital lehine)
3. periyot: 52-63


5 faulle çıkan: Daniel Hackett 39.30 (Montepaschi Siena)

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...