Darbe karşıtı gösteriler bayramda da devam etti

/ Kaynak: AA
Darbe karşıtı gösteriler bayramda da devam etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbe karşıtları, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde, gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Giza'da darbe karşıtlarının yürüyüşü İstikame Camisi'nden başladı. Nahda Meydanı yakınındaki Kahire Üniversitesi Köprüsü'ne kadar yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine Giza Meydanı'na yönelen göstericiler, askeri yönetim ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde sloganlar attı. Giza iline bağlı 6 Ekim kentinde de gösteriler sırasında hayatını kaybeden ve gözaltında tutulanların resimleri ve Rabia işaretinin bulunduğu dövizleri taşıyan darbe karşıtları, insan zinciri oluşturdu. İskenderiye'nin doğu bölgesinde düzenlenen gösterilerde, askeri yönetimin çekilmesi ve iktidarın seçilmiş cumhurbaşkanına devredilmesi istendi. Göstericiler, "Halk askeri darbeye karşı" sloganı attı. Süveyş Kanalı'nın güney girişinde toplanan darbe karşıtları da sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Emniyet güçleri, halka "darbeye karşı meşruiyeti savunmaları" için bildiriler dağıtan eylemcilerin Erbain Meydanı'na gitmesine izin vermedi. Sina'nın kuzeyindeki kentlerde ve Kalyubiye, Dekahliye ile Suhac'da da darbe karşıtı gösteri ve yürüyüşler düzenlendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...