Suriye'de muhaliflere saldırı, 68 ölü

/ Kaynak: AA
Suriye'de muhaliflere saldırı, 68 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin, ülke genelinde muhaliflere düzenlediği saldırılarda 68 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin, ülke genelinde muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 13'ü çocuk 5'i kadın, 68 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Dera kentinde 29, Halep'te 12, Deyru'z Zor'da 9, Hama'da 8, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Humus, Haseke ve İdlib'te birer olmak üzere 68 kişinin öldüğü belirtildi. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerinin Halep Merkezi Hapishanesinin çevresini kuşattığı ve iki ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, savaş uçaklarının Halep'temuhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri bombaladığı kaydedildi. nbsp;İdlib'in Cebel El Zaviye bölgesini bombalamaya çalışan bir savaş uçağının silahlı muhalifler tarafından düşürüldüğü ileri sürülen açıklamada, başkent Şam'ın Kutafye bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesi fırlatıldığı iddia edildi. Açıklamada, başkentin Duma, Yermuk, Berze, Haresta ve Zemelka banliyölerinin, rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı, Abbasiyyin ve Ceremana bölgelerine düşen havan toplarının hasara neden olduğu aktarıldı. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin, çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...