Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kupa kızı Fener, 63-53

Kupa kızı Fener, 63-53

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ardından kadınlarda da mutlu sona ulaştı. Fener, Mersin'deki maçta G.Saray Odeabank'ı 63-53 mağlup etti.

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı finalde G.Saray'ın elinden alan F.Bahçe, kadınlarda da G.Saray'ı mağlup etti ve bu kupayı 9. defa kazandı. Karşılaşmaya 14-0'lık seriyle başlayan F.Bahçe, sarı-kırmızılılara 6 dakika sayı attırmadı. Torrens'in kötü oynadığı bölümün ardından mola alan G.Saray, farkı 7 sayıya kadar indirdiyse de Yacoubou, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. İlk çeyreği 19-7 önde bitiren F.Bahçe'de, Verameyenka 10 sayı ile takımına büyük bir katkı sağladı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, G.Saray üst üste aldığı hücum ribauntlarını sayıya çeviremeyince ilk yarı 30-23 F.Bahçe üstünlüğü ile geçildi. G.Saray ikinci yarıya çok iyi başladı. Topu içeri indirip Kelsey Bone ile pota altından sayılar bulan sarı-kırmızılılar, 3. çeyrekte farkı 3 sayıya kadar indirdi. F.Bahçe bu çeyrekte sayı bulmakta sıkıntı yaşarken, devreye giren Pondexter farkı tekrar 7 sayıya çıkardı: 44-37. Pondexter sayılarına son periyodun başında da devam edince fark 12 sayıya kadar yükseldi. Toparlanmaya çalışan G.Saray, Bone ve Zellous'la rakibine karşılık verdiyse de salondan 63-53 galip ayrılan F.Bahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. Sarı-lacivertlilerde Pondexter 20 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, G.Saray'da Kelsey Bone'nin 24 sayısı galibiyete yetmedi. Kupa finalinde, Atlanta ile WNBA finali oynayan F.Bahçeli Angel McCoughrty ile Atlanta forması giyen ancak sakatlığı sebebiyle uzun süredir oynayamayan Sancho Lyttle yer alamadı.

SALON: Servet Tazegül

F.BAHÇE nbsp; nbsp; nbsp;63
Yacoubou (10s, 8r), Bibrzycka (6s, 5r), Birsel (2s, 5r, 5a), Esmeral (2r), Verameyenka (12s), Tuğçe (3s, 6r), Hollingsvorth (10s, 8r), Olcay Çakır, Pondexter (20s, 3r, 4a)
G.SARAY ODEABANK nbsp;53
Zellous (13s, 5r), Işıl (4s, 4r, 4a), Nevriye (4s, 5r), Torrens (8s, 3r), Bone (24s, 4r), Şebnem, Bahar (6r), Esra (2r, 2a)
İLK YARI: 30-23 F.Bahçe lehine
PERİYOTLAR: 19-7, 11-16, 14-14, 19-16



INİGUEZ: BU DAHA BAŞLANGIÇ

F.Bahçe Antrenörü Roberto Iniguez, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Iniguez, "Sonuçta bu daha başlangıç. Gelecek için söyleyeceğim tek şey, bir gün dinlendikten sonra lig maçını düşünmek. Oyuncularımdan da bunu düşünmelerini bekliyorum. Taraftarın yanımızda olmaları çok önemli. Bizim amacımız da onları mutlu etmek" dedi.



Birsel: Bayram hediyesi olsun
F.Bahçe'nin kaptanlarından Birsel Vardarlı, "Güzel bir oyun ortaya koyduk. Maçın kontrolü hep bizdeydi. Sezona kupa ile başlamak çok önemliydi. Bu kupa taraftarlarımıza bayram hediyesi olsun" dedi. Esmeral Tunçluer ise, "Bu sezonun ilk maçını oynadık. Taraftarımıza bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz. Bu kupaların devamının gelmesini diliyoruz. İnşallah bunu da Avrupa Ligi'nde göstereceğiz" diye konuştu.



'Kraliçeler Kupa Sever'
F.Bahçe ile G.Saray Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 8'er defa kazanmıştı. Sarı-lacivertliler, 9 kez kupanın sahibi olarak eşitliği de bozdu. F.Bahçeli basketbolcular kupa törenine "Kraliçeler Kupa Sever" tişörtüyle çıkarken, maç sonrası kupayı pasta keserek kutladı. Mersinli sporseverler tribünleri doldurarak takımlarını destekledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...