6 Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

/ Kaynak: AA
6 Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunan Parlamentosu, genel kurul toplantısında oy çoğunluğu ile aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nin 6 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırdı.

Yunan Adalet makamlarının suç örgütüne katılma ve yönetme suçlarıyla Altın Şafak milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinin ardından dünkü meclis toplantısında 247 milletvekili katıldı. Oturuma katılan Altın Şafak milletvekileri ise "gerçeğin ortaya çıkması için dokunulmazlıklarının kaldırılması" isteminde bulunarak meclis salonunu toplu şekilde terk etti. Atina'nın Keratsini semtinde 18 Eylül'de ırkçılık karşıtı şarkılarıyla ünlü rap şarkıcısı Pavlos Fissas'ın (34) bir Altın Şafak üyesi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmesinin ardından partiye karşı organize suç örgütü kurma ve yönetme gerekçesiyle partiye ve yöneticilerine yönelik öprrasyonlar düzenlenmişti. Altın Şafak Partisi'nin mecliste 18 milletvekili bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...