Başın öne eğilmesin

Başın öne eğilmesin

SPOR Haberleri

Hollanda maçı sonrası büyük üzüntü yaşayan futbolcularını teselli eden Fatih Terim, 'Omuzlarınızdaki yük artık daha fazla. Türk halkına borcunuz var' dedi.

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası heyecanını son maça kadar taşıyan futbolcularına Hollanda karşılaşması sonrası duygu dolu sözlerle teşekkür etti. 90 dakika sonrası adeta cenaze evini andıran soyunma odasında futbolcularıyla bir konuşma yapan tecrübeli teknik adamın ağzından şu sözler döküldü: "Hepinize teşekkür ediyorum. Emek verdiniz, ter akıttınız. Büyük bir hedefi yakalamak için çok çalıştık ama olmadı. Hepimiz bunu başarmayı çok istedik. Ancak futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bazen her şeyi yaparsınız, ama olmayınca olmaz, bu gece de böyleydi. Birlikte kazandığımız maçlardaki arzunuza, hırsınıza ve emeklerinize tek tek teşekkür ediyorum. Artık kulüplerinize döneceksiniz. Üst seviyelere tırmanmak adına çok çalışmak zorundasınız. Milli forma için bundan sonra da elinizden geleni yapacağınıza inancım sonsuz. Hepinize lig için başarılar diliyorum." Sessizliğin hakim olduğu soyunma odasında bir hayli üzgün olan futbolcuların da sırtını sıvazlayarak teselli eden Fatih Terim, "Hepiniz Dünya Kupası'nda olmalıydınız. Ancak bunu telafi edeceğiz. Şimdi kafanızı yukarı kaldırın. Bundan sonra omuzlarınızdaki yük çok daha fazla olacak. Özeleştiri ya da üzülmenin sırası değil. Bu jenerasyonun Türk halkına bir borcu var. Bu yüzden kimsenin başı önde olmasın" ifadelerini kullandı.Fatih Terim'in bu sözlerinden hayli etkilenen oyuncular, duş aldıktan sonra tek tek tecrübeli teknik adamın kapısını çalarak veda etti. Bazı oyuncuların, "Sizi mahcup ettik, özür dileriz" ifadelerini kullandığı ziyarette duygusal anların yaşandı.
Öte yandan Hollanda mağlubiyetiyle play-off şansını kaybeden A Milli Takım futbolcuları maddi olarak da büyük kayıp yaşadı. Futbol Federasyonu'nun, ay-yıldızlı oyunculara play-off'a kalmaları halinde 300'er bin lira prim vermeyi planladığı öğrenildi. M.EMİN ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...