Yuhalanan şampiyon Vettel

Yuhalanan şampiyon Vettel

SPOR Haberleri

Formula 1 tarihine adını şimdiden altın harflerle yazdıran ve üst üste 4. şampiyonluğuna koşan Sebastian Vettel'in tek eksiği sevgisizlik...

Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, arabasıyla fırtınalar estirip rekorlarla dalga geçiyor ancak Formula 1 tutkunları onun şampiyonluğundan çok karakterini sorguluyor. Genç sürücü kariyerinin yarısında elde ettiği tarihi başarılara rağmen henüz geniş kitlelerin sevgisini ve saygısını kazanamadı. Son olarak Japonya Grand Prix'sini ilk sırada bitirerek 5'te 5 yapan ve üste 4. şampiyonluğunu ilan etmesine 1 yarış kalan Alman pilot, Hindistan GP'sini kazandığı taktirde şampiyonluğunu ilan edecek ama bu başarı Vettel'i tam anlamıyla memnun edemeyecek. Formula 1'de üst üste 5 şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher efsanesine henüz 26 yaşındayken çok yaklaşan Vettel, bütün başarılarına rağmen artık podyumda bile yuhalanır hale geldi. Bunun sebebi ise aracını çok iyi kontrol eden "Parmak Çocuk" Vettel'in, otokontrolünü ayarlayamaması. Küfür ediyor, el hareketi yapıyor, hakaret ediyor, rakiplerini ve takım arkadaşlarını aşağılıyor, yarışlarda Formula ruhuna aykırı davranışlar sergiliyor. Sevgi eksikliğine rağmen efsane olma yolunda giden Alman pilot, tavırları yüzünden Formula 1 dünyasında ciddi bir "Vettel antipatisi" oluşturmuş durumda. Artık podyumlarda bile ıslıklanmalara maruz kalan Vettel, yine de vicdanının rahat olduğunu şu sözleriyle ortaya koyuyor: "Herkesi memnun edemeyeceğimi öğrendim"...

Vettel antipatisinin sebepleri

1- Rakiplerine hakaret etmesi

Sürekli hakaret ediyor. Son olarak Karthikeyan için "Gerçek hayatta olduğu gibi yolda da bir kaç hıyar var" demiş, yarışta da iki defa "parmak" göstermişti.
2- Centilmen değil
Malezya GP'sinde takım emrini dinlemedi ve yarış lideri Webber'i geçti. Üstelik hızını düşürmüş halde seyreden takım arkadaşını geçerken az kalsın ciddi bir kazaya sebep oluyordu.
3- Mark Webber'i dışlaması
Red Bull'un "tek" pilotu olmak adına takım arkadaşı Mark Webber'i her fırsatta dışlıyor. Hatta bir yarışta Webber için "Çekin şunu önümden, beni yavaşlatıyor" dedi.
6- Yıllardır şampiyon olması
Pole pozisyonları ile kürsünün en üst basamağına neredeyse ambargo koyarak heyecanı azaltması sebebiyle de sevilmiyor.
5- En hızlı araç onda
Formula 1'in dahi mühendisi Adrian Newey'in tasarladığı araçlar sayesinde başarılı olduğu iddia ediliyor. "Ferrari'de olsaydı bu rekorları kıramazdı" diyenler çoğunlukta.

ŞAMPİYONLUĞA BİR ADIM KALDI
Sıralamada uzak ara lider bulunan Vettel, son koşulan Japonya Grand Prix'sinde damalı bayrağı ilk gören isim olarak şampiyonluğa çok yaklaştı. Alman pilot 27 Ekim'de Hindistan'ı da kazanırsa sezonun bitimine 4 yarış kala üst üste 4. şampiyonluğunu ilan edecek.

HAMİLTON: VETTEL YÜRÜYE YÜRÜYE ŞAMPİYON OLUR
Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Sebastian Vettel'in bu form grafiğiyle kalan dört yarışı da kazanacağını düşündüğünü söyledi. Red Bull'un tartışılmaz bir üstünlüğe sahip olduğunu ifade eden Hamilton, "Eğer herhangi bir dayanıklılık sorunu yaşamazsa ki pek yaşamıyor, bu başarıyı yürüye yürüye elde edebilir" dedi.


MURAD TAMER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...