Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümetin kapanmasının maliyeti 24 milyar dolar

Hükümetin kapanmasının maliyeti 24 milyar dolar

Ekonomi Haberleri

Standard Poor's, firmanın hesaplamaya göre, hükümetin kapanmasının ABD ekonomisine maliyetinin 24 milyar dolar olduğu belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp;Poor's, firmanın hesaplamaya göre, hükümetin kapanmasının ABD ekonomisine maliyetinin 24 milyar dolar olduğu belirtildi. S amp;P'nin açıklamasında, 2013'te dördüncü çeyrekte elde edilen yıllık GSYİH artışının yüzde 6'sını traşladığı belirtilen kapamanın, ABD ekonomisinden 24 milyar doların yok olmasına neden olduğu belirtildi. Kapalı kalan Ulusal Parklar'a yakın bölgede oturan Amerikalıların günlük kaybı, 76 milyon dolar olurken, ABD'nin vergi gelirlerinden de milyarlarca dolarlık zarara uğradı. Hükümetin ilk kapandığında, IHS Inc firmasının tahminine göre, kapamanın Amerikan ekonomisine kaybının günde 300 milyon dolar olacağı belirtilmişti.
ANLAŞMA SAĞLANMASAYDI
Standard amp;Poor's'nun açıklamasında, "Borç tavanının artırılması konusunda doğan krizin 17. gününden önce limitin artırılmasını istemeyen Cumhuriyetçiler geri adım atmayarak, çözüme kavuşulmaması durumunda, piyasalarda ve Amerikan ekonomisinde Lehman Brothers'ın çöküşünden daha kötü yıkıcı etkinin görüleceği" belirtildi. Cari harcamaların ortaya çıkan ani plansız daralmadan dolayı, hükümet harcamalarından yıllık GSYİH'nin yüzde 4 kesileceği tahmininde bulunulan S amp;P'nin açıklamasında, bu durumun ekonomiyi durgunluğa iteceği ve büyük durgunluktan çıkmada sağlanan bugüne kadarki ekonomik gelişmeyi de yok edeceği ifade edildi. Borçlanma konusunda bir anlaşmaya varılamaması durumunda, son gün olan 17 Ekim'de hükümetin fiilen borç ödeyemez duruma düşmesiyle 700 binden fazla kamu çalışanı işini kaybetmekle karşı karşıya kalırken, sadece Amerikan ekonomisi değil uluslararası piyasalar da bundan olumsuz etkilenecekti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...