Boşanmada İzmir kendi rekorunu kırıyor

/ Kaynak: CHA
Boşanmada İzmir kendi rekorunu kırıyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkiye'de boşanma oranlarında, Ege Bölgesi ilk sırada yer alıyor. Bölge genelinde 2012 yılında 22 bin 367, İzmir'de ise 10 bin 868 çift ayrıldı.

Türkiye'de boşanma oranlarında, Ege Bölgesi ilk sırada yer alıyor. Bölge genelinde 2012 yılında 22 bin 367, İzmir'de ise 10 bin 868 çift ayrıldı. En kısa boşanma ise çiftlerin anlaşmasıyla tek celsede oluyor. Türkiye'deki boşanma rakamlarını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan, Ege Bölgesi'nin liderliğine dikkat çekerek, en yüksek oranların İzmir'de olduğunu vurguladı.
'EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLAN KADINLAR DAHA KOLAY BOŞANIYOR'
Yrd. Doç. Dr. Özcan, yaptığı açıklamada, "İzmir'de eşlerin evlilikten beklentilerinin karşılanmaması sonucu daha kolay boşanma yaşanıyor. Boşanmak, diğer kentlere göre kötü görülmüyor. Şiddete ya da kötü muameleye maruz kalan kadınlar, daha kolay boşanma kararı alıyor. İzmir büyük bir kent olması nedeniyle kadınlar ekonomik özgürlüğünü yaşıyor, bu nedenle boşanma kararını daha kolay alabiliyor." dedi. İzmir'de batılı bir anlayışın hüküm sürdüğünü, evliliğin kalitesi düştüğünde çiftlerin ilişkiyi bitirmeyi tercih ettiğini kaydeden Özcan, Medeni Kanunun 166. maddesinin 3. fıkrasının bireylerin anlaşmalı ayrılmasına yönelik olduğuna değinerek, evlenmeler arttığı gibi boşanmaların da artacağını ifade etti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...