Berdimuhamedov, Bakan Yılmaz'ı kabul etti

/ Kaynak: CHA
Berdimuhamedov, Bakan Yılmaz'ı kabul etti

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Enerji güvenliği konferansına katılmak üzere Aşkabat'a gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Uluslararası enerji güvenliği konferansına katılmak üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Oğuzhan Köşkünde yapılan görüşmede, Berdimuhamedov Bakan Yılmaz'ı oldukça sıcak karşıladı. nbsp;Türkmen lider Berdimuhamedov ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hac ziyaretinin kabul olması temennisinde bulunarak Türk halkının Kurban Bayramı'nı kutladı. Berdimuhamedov, ''Uluslararası Enerji Güvenliği Konferansına katılımları ve Türkiye'nin bu soruna verdiği önem dolaysıyla Bakan Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti. nbsp;Enerji kaynaklarına zengin ülke olduklarını dile getiren Gurbangulı Berdimuhamedov, enerji sevkiyat hatlarını çeşitlendirmek istediklerini ve bu konuda açık bir siyaset izlediklerini kaydetti. Enerji nakil hatlarının güvenliğinin büyük sorun olduğuna dikkat çeken Berdimuamedov, enerji sevkiyatında konunun üç boyutlu olduğunu vurguladı. Buna örnek olarak Türkmen gazının Türkiye'ye sevkiyatı konusunda üretici ülke olarak Türkmenistan'ın transit ülke olarak Azerbaycan'ın ve tüketici ülke olarak da Türkiye'nin kararlı tutum sergilemesi durumunda sorunun çözüleceğini belirtti.

Türkmen lider ayrıca, bu sorunun politik açıdan değil, ekonomik açıdan değerlendirilmesinin daha doğru olacağını vurgulayarak, bunun bölge halklarının refahına önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Berdimuhamedov, bu konularda kardeş ülke Türkiye'nin kendilerini destekleyeceklerine inancının tam olduğunu kaydetti.

Bakan Cevdet Yılmaz ise burada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, hem Berdimuhamedov'u hem de Türkmen halkını Kurban Bayramı dolaysıyla tebrik etti. İki ülke ilişkilerinin üst düzey bir şekilde sürdüğünü söyleyen Bakan Yılmaz, karşılıklı ziyaretlerin bunun göstergesi olduğunu belirtti. İki devlet bir millet anlayışı çerçevesinde iki ülke ilişkilerinin devam ettiğine değinen Yılmaz, Türkmenistan'ın sahip olduğu kaynaklarının halkın refahı için kullandığını her ziyaretinde açık bir şekilde gördüğünü ifade etti. Bakan Yılmaz, Türkmenistan'ın hızla kalkınan bir ülke olduğunu ve böyle bir hızla kalkınan sayılı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Görüşmede Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov ve Türkiye Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu hazır bulundu.

Cevdet Yılmaz, Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüşmesinin ardından Aşkabat Sergi Köşkü'nde düzenlenen Türkmenistan'ın ekonomik kalkınması konulu fuarı gezdi.

Bakan Yılmaz, ziyareti kapsamında öğleden sonra Uluslararası Enerji Güvenliği Konferansına katılacak.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...