Tiran'da sel felaketi, 17 ölü

/ Kaynak: DHA
Tiran'da sel felaketi, 17 ölü

DÜNYA Haberleri  / DHA

Arnavutluk'un başkenti Tiran ve yöresinde sel nedeniyle 17 kişi öldü, 39 kişi kayboldu, 6 binden fazla kişi tahliye edildi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran ve yöresinde sel nedeniyle 17 kişi öldü, 39 kişi kayboldu, 6 binden fazla kişi tahliye edildi.Tiran ve çevresinde saatte metrekareye 90 kilogram yağan yağmur, Kamze Nehri'nin taşımasına neden oldu. Nehrin taşmasıyla yaklaşık 1000 ev sel altında kaldı, 6 bin kişi tahliye edildi. Selde 17 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise kayboldu. Özelikle Tiran yöresindeki, Paskuçan, Laparke semtlerinde ve Kamze nehri köprüsünde durumun kötü olduğu bildirildi. nbsp;Yağışın devam etmesi ve kurtarılmayı bekleyen yüzlerce insanın bulunduğu bölgelere yetişmeye çalışan itfaiye birliklerine Arnavutluk ordusu da yardım ediyor. 24 saat devamlı çalışan itfaiye ve ordu mensupları, özelikle Tiran semtlerinde evlerinden çıkamayan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. nbsp;Sel felaketiyle ilgili açıklamada bulunan Savunma Bakanı Mimi Kondenli, itfaiye ve ordu mensuplarına, polis ekiplerinin katılması emrini verdiğini belirtirken, kurtarma için helikopterlerin devreye gireceğini belirtti. Bakan Mimi Kondeli,Tiran yöresindeki ekili alanlar yanında bulunan 800'e yakın eve ulaşılmaya çalışıldığını vurguladı. Bakan Kondeli, Tiran'ın çok sayıda sokaklarının da sel altında kaldığını açıklarken yakınlarda bulunan hidroelektirik santrallerinde suyun taşmasının büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Durumun çok ağır olması ve yağışların devam etmesi nedeniyle Arnavutluk Hükümeti'nin Tiran ve yöresinden olağanüstü hal ilan etmesi bekleniyor. Hükümete yakın kaynaklara göre, Arnavutluk son 20 yılın en büyük sel felaketi ile mücadele için komşu ülkelerden yardım aramaya hazırlanıyor.
DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...