Arınç: Sokak içi süpermarket olur mu, bu neyin nesi?

Arınç: Sokak içi süpermarket olur  mu, bu neyin nesi?

Ekonomi Haberleri

Marketler yasasını yılbaşına kadar çıkarmayı planladıklarını ifade eden Arınç, Türkiye'yi AVM'lerle dolduran çarpık anlayışa son vereceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, marketler yasası ile ilgili düzenleme için meclis başkanlığı döneminden bu yana mücadele ettiğini belirterek, "AB normları nasılsa, biz de ona göre yapalım. Sokak içlerine kadar süpermarket olur mu bu neyin nesi. Yılbaşına kadar düzenlemeyi yapacağız" dedi. Esnaf Haber Dergisi tarafından düzenlenen ödül törenine katılan Bülent Arınç, Türkiye'yi AVM'lerle dolduran çarpık anlayışa marketler yasasıyla son vereceklerini bildirdi. Yasanın esnaf lehine ve korunmasına yönelik olacağını dile getiren Arınç, "AB normları nasılsa, biz de ona göre yapalım. Sokak içlerine kadar süpermarket olur mu bu neyin nesi. Meclis başkanıyken bunları yapmadılar, daha kötüsü başbakan yardımcısıyım 5 senedir söylüyorum gene yapmıyorlar. O kadar izin verildi ki, vahşi kapitalizm gibi büyüdüler. Şimdi birbirlerini boğuyorlar. 300 milyon yatırımla filan yer yapılmış şimdi içi bomboş. nbsp;Biz de açanlar büyüklerini bir yerde açtılar. Ben tasarılarını bilirim. 400 metrekareden küçük olmayacak dediler sokak içinde 400 metrekarelik yer yaptılar. Sonra biz taslak hazırlamıştık. Bütçenin bir dengesi var. Bu dengin içinde benzin ve akaryakıt fiyatları Türkiye'de fazla ise buradan da aldığımız vergilerle bir takım dengeleri koruyoruz dediler. Peki bu böyle devam edemezler. Şimdi zamanı geldi. Zamanı gelmeden çiçek bile açmıyor. Yeni bir hazırlık yapılıyor. İnşallah yılbaşına kadar bu işi çıkartmış oluruz" diye konuştu. nbsp;AVM'lere karşı olmadıkları vurgulayan Bülent Arınç, bu işin takipçisi olacaklarını kaydetti. Esnafın da kamuoyu oluşturarak destek olmasını isteyen Arınç, "Sizin bir çatı kuruluşunuz var. TESK şu anda çok iyi çalışıyor. Eskisini bilirim ben. Hükümete sırtını dönen, elini uzatmayan tepeden bakan, ideolojik düşünceler içinde olanların elindeydi. Parlamento ile TESK'in arasındaki mesafe 50 metredir. 50 metreyi aşıp meclise gelemezlerdi. Meclis başkanlığım dönemde, 7'den 70'e 72 milletten insanla tanıştım. TESK'in başındaki zat, 50 metreyi yürüyerek meclise gelemedi. Şimdi hükümetin karşısına dimdik çıkıp, benim taleplerim var, diyor. Sizi bu açıdan tebrik ediyorum. Geçmiş böyleydi. Sıkılı yumruklu eller sıkışılmıyordu. Yapılan işler böyle yapılacak" ifadelerini kullandı. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...