Erdoğan ile Putin Moskova'da görüşecek

/ Kaynak: DHA
Erdoğan ile Putin Moskova'da görüşecek

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Putin ile Erdoğan'ın sonbaharın sonunda Moskova'da görüşeceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonbaharın sonunda Moskova'da görüşeceklerini söyledi. nbsp;Meşkov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye verdiği röportajında, geçen Aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti sırasında düzenlenen Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) üçüncü toplantısının Erdoğan ve Putin'in liderliğinde çok başarılı geçtiğini söyledi. Meşkkov, "Bu yıl sonbaharın sonunda Moskova'da gerçekleştirilecek olan ÜDİK dördüncü toplantısı için hazırlık yapıyoruz. Liderlerimiz toplantıda işbirliğimizin yıllık sonuçlarını gözden geçirerek, gelecek için yeni hedefler belirliyor" dedi. ÜDİK çerçevesinde; uluslararası arenada işbirliği yürüten dışişleri bakanları Ortak Stratejik Planlama Grubu, Türkiye-Rusya Hükümetler arası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) ve Toplumsal Forum gerçekleştirileceğini belirten Meşkov, "İlişkilerimizin ikili diyalog için iyi yapılandırılmış bir mekanizmaya dayanmaktadır" diye konuştu. nbsp;Meşkov'a göre iki ülke arasında işbirliği çerçevesinde en önemli projelerin başında Akkuyu'ya yapılacak olan 20 milyar dolarlık nükleer santral projesi geliyor.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...