WTA Championships tenis turnuvasında hedef yüz bin seyirci

WTA Championships tenis turnuvasında hedef yüz bin seyirci

SPOR Haberleri

Dünyanın en iyi sekiz kadın tenisçinin katılacağı İstanbul WTA Championships tenis turnuvasında en yüksek seyirci rekoruna ulaşılması hedefleniyor.

Dünyanın en iyi sekiz kadın tenisçinin katılacağı İstanbul WTA Championships tenis turnuvasında yaklaşık 100 bin katılım ile WTA tarihinin en yüksek seyirci rekoruna ulaşılması hedefleniyor. nbsp;İstanbul bu sene 22-27 Ekim tarihlerinde TEB BNP Paribas WTA Championships'e 3. ve son kez ev sahipliği yapıyor. WTA'nın sezon sonu şampiyonası; dünyanın teklerde en iyi sekiz kadın tenisçisi ve 4 takımını bir araya getiriyor. İki senedir İstanbul Sinan Erdem spor salonunda düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships, WTA tarihindeki en başarılı ve üst üste rekorlar kıran organizasyon olarak yerini aldı. İstanbul, üçüncü ve son kez düzenlenen turnuvaya 100 bin katılım ile WTA tarihinde kırılması zor bir rekora imza atmayı hedefliyor. nbsp;İstanbul'da düzenlendiği ilk sene olan 2011'de 70.00 seyirci ile WTA sezon şampiyonalarında elde edilen en yüksek katılımlardan biri gerçekleşmişti. 2012 yılında ise 2011 yılında elde edilen tüm rakamlar geride bırakıldı ve 73.02 tenis sever Sinan Erdem Spor Salonunda maçları takip etti. Televizyon yayınlarıyla en geniş kitleye ulaşan sezon şampiyonası oldu. Bu seneki hedef ise toplamda 100 bin seyirciye ulaşarak daha şimdiden WTA şampiyonası tarihine adını yazdıran Türkiye'nin bu konumunu pekiştirmek. nbsp;Turnuvaya bu sene gelecek isimler teklerde; Serena Williams, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwansk, Li Na, Petra Kvitova, Sara Errani, Jelena Jankovic ve sakatlığı yüzünden turnuvaya katılamayan Maria Sharpova yerine dahil olan Angelique Kerber. Çiftlerde ise; Sara Errani- Roberta Vinci, Peng Shuai-Hsieh Su Wei, Nadia Petrova -Katarina Srebotnik, Ekaterina Makarova- Elena Vesnina. nbsp;
RAKAMLARLA WTA CHAMPİONSHİPS İSTANBUL
Turnuvanın İstanbul'daki ilk senesi olan 2011'de 6 günde toplam 70 bin seyirci, ekranları başında ise turnuvayı toplamda 37 milyon kişi izledi. Ulaşılan bu rakamlarla TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2011, en geniş kitleye ulaşan finaller olarak WTA tarihindeki yerini aldı. nbsp;
15 bin 500 kişilik Sinan Erdem tam kapasite olarak kullanılırken, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarından akredite olan 250'nin üzerinde basın mensubu turnuvayı yerinden takip etti. 164 ülkede 400 saatin üzerinde canlı yayınla şampiyona tarihinin en kapsamlı yayını yapıldı.
2012'de ise 2011'de elde edilen tüm rakamların önüne geçildi. 6 gün boyunca toplam 73,072, yarı final ve finalde ortalama 15,954 ile rekor katılım sağlandı. Sinan Erdem'de ulaşılan en yüksek seyirci rakamı 2011'de 15.498 kişiyken 2012'de rakam 16.410'a çıktı. Bu rakamla birlikte İstanbul için seyirci rekoru da kırılmış oldu.
Angelique Kerber- Victoria Azarenka ve Maria Sharapova-Agnieszka Radwanska maçlarında ulaşılan 36 set puanı tüm Şampiyona tarihinde en fazla set puanının toplandığı sırasıyla 3. ve 4. maçlar oldu. Sara Errani – Agnieszka Radwanska maçı toplam 3 saat 29 dakika sürdü. Maç WTA Şampiyonası tarihinde 3 set süren maçların en uzunu olarak rekor kırdı.
2012'de WTA Championships tarihinin en kapsamlı yayın rekoru 44 milyon kişiye ulaşılarak kırılmış oldu. 22 uluslararası yayın kuruluş ile 167 ülkeye yayın sağlandı. 400'ü canlı olmak üzere toplamda 972 saat yayın süresine ulaşıldı. İzleyici sayıları 2011 yılına göre Avrupa'da %29 artış ile 31 milyona ulaştı. Kuzey Amerika'da % 12, Güney ve Orta Amerika'da ise % 18 artış gösterdi. Ayrıca 42 milyon kişi turnuvayı sosyal medya ve dijital medyadan takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...