Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cenevre-2'de tarih belli oldu

/ Kaynak: CHA
Cenevre-2'de tarih belli oldu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Suriye krizinin çözümüne yönelik uluslar arası konferansın Cenevre'de 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacağını söyledi

Hükümetin Cenevre-2'nin yapılması konusunda bugüne kadar hiç olmadığı kadar yakın olduğunu kaydeden Cemil, toplantıya ana muhalefetin de katılacağını belirtti. nbsp;Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre-2'nin en geç Kasım sonunda toplanması gerektiğini ifade etmiş, ancak net bir tarih dile getirmemişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise 23-24 Kasım olarak açıklanan tarih konusunda herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı değerlendirmede, "Sayın Kadri Cemil tarafından açıklanan tarihi teyit edemem ya da yalanlayamam. Bu BM Genel Sekreterliği'nin sorumluluğunda. Konferans onların himayesinde yapılıyor." dedi.
MUHALEFET KARARINI DEĞİŞTİRİR
Muhalefetten bir kısım protestolara rağmen konferansın gerçekleştirileceğini kaydeden Cemil, "Suriye Ulusal Konseyi Cenevre-2'ye katılmayacağını açıkladı. Bu bizim takvimimizi etkilemeyecek. Ümit ediyorum ki onlar da kararlarını değiştirir…" temennisinde bulundu. Cemil, Ulusal Konsey'le ilgili iyimser yaklaşımının kaynağını açıklamazken, BM kaynakları Ria Novosti'ye yaptıkları değerlendirmede Suriye Ulusal Konsey'inin Cenevre-2'ye katılması için görüşmeleri sürdürdükleri bilgisini vermişti. Suriye'den kimyasal silahların bir kısmının gemilerle taşındığı yönündeki iddiaları yalanlayan Suriye Başbakan Yardımcısı, "Her şey bulundukları alanda imha ediliyor…" dedi. Suriye'nin sahip olduğu VX, Sarin ve Soman tip kimyasal silahlar 2014 ortasına kadar imha edilecek. Şam, ABD'nin operasyon düzenlememesi karşılığında kimyasal silahlardan vazgeçmeyi kabul etmiştİ.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...