CHP'li Koç, 'Önder'in ifadeleri kendisini bağlar'

/ Kaynak: CHA
CHP'li Koç, 'Önder'in ifadeleri kendisini bağlar'

Politika Haberleri  / CHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir televizyon kanalında partisi hakkında konuşan BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in ithamlarına cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir televizyon kanalında partisi hakkında konuşan BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, "Beni Sarıgül üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Bu, 'aman Sırrı aradan çekilsin' taktiği. Hükümetten böyle bir şeyle kurtulanamayacağını bilmeyecek kadar kuş beyinlidir bunlar. Sanki Sırrı çekilecek." şeklindeki ithamlarına memleketi Samsun'dan cevap verdi. Önder'in ifadelerinin kendisini bağlayacağını ifade eden Koç, "İfadeleri kendisini bağlar. Ona o düzeyde cevap verme durumunda değilim." dedi. nbsp;Partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda BDP-CHP pazarlığı ve CHP'ye yönelik sorusuna cevap veren Genel Başkan Yardımcısı Koç, Önder'e kibar bir dille tepki gösterdi. Koç, "Sırrı Süreyya Önder şu anda bir milletvekilidir. İfadeleri kendisini bağlar. Ona o düzeyde cevap verme durumunda değilim. Sorumlulukları içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul'da da Ankara'da da büyükşehir bazında en iddialı adaylarla seçime girecek. Ortadan nal toplamaya çalışan öyle diyeyim, fırsattan istifade etmeye çalışan siyasetçilerin bu gibi söylemleri bir tek kendilerini bağlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhatabı değildir. Yorumları kendisine aittir. Cevap verme durumunda değilim." diye konuştu. nbsp;

"BAŞBAKAN'IN EŞ BAŞKANI İMRALI'DA"

Terör konusunda CHP ile BDP arasında ittifak olduğuna dair algılara cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, "Bu konu, Başbakan'ın stratejilerinden bir tanesi. İmralı'da terör örgütü liderini devletle siyasi muhatap haline getiren CHP değil, bizzat sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çözüm süreci, barış süreci adını verdiği gizli pazarlıklar çerçevesinde bir süreç çalıştırmaya çalışan bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu sorunun Türkiye'de meşru zeminde, meşru siyasi aktörlerle tartışılması gerektiğini, milletin önünde şeffaf bir şekilde bu sorunun görüşülmesi gerekir çağrısını yapan ve meşru siyaset zeminini tarif eden, işaret eden CHP'dir. Zaten demokratikleşme adımı olarak tarif ettiği süreçte siyasi partilere eş başkanlık getirmeyi önermiştir. Kendisinin eş başkanı da İmralı'da oturmaktadır. Bunu da bütün milletin bilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

"BAŞBAKAN PKK HASTALIĞINA TUTULMUŞTUR"

Hükümetin terörle mücadele politikalarıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Haluk Koç, "Bakıyorsunuz, Irak'taki merkezi hükümetle Başbakan'ın meşru muhataplığı söz konusu değil. Suriye keza. Mısır keza. Başbakan ancak El-Kaide ve El Nusra ile muhatap olabilmektedir. Bütün bu süreçleri Türkiye'ye yaşatan, Kürt yurttaşlarımızın demokratik taleplerini bir siyaset malzemesi olarak çözüm adı altında PKK ile müzakere eder duruma gelen, devleti PKK'nın siyasi muhatabı haline taşıyan sorumluluk Başbakan'ın omuzlarındadır. Onun için Başbakan ne kadar tevil etmeye de çalışsa, ne kadar CHP'yi belli noktalarda tarif etmeye de çalışsa mızrak çuvala sığmamaktadır. Başbakan, burada malül durumdadır. Hastalıklı durumdadır. PKK hastalığına tutulmuştur." şeklinde konuştu.

"CHP-BDP İTTİFAKI BAŞBAKAN'IN RÜYASIDIR"

CHP ile BDP'nin bir araya gelip terör konusunda ittifak yapmasına ilişkin algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "CHP'nin, BDP ile bir noktada tarif etmesi Başbakan'ın rüyasıdır. BDP, Başbakan'ın PKK aracılığı ile siyasi koalisyon ortağı haline gelmiştir. Başbakan, kendini tarif etmeye çalışıyor. CHP ortada. Gerçek bir demokratikleşme, gerçekten özgürlükçü bir demokrasi. CHP, 17 madde ile seçim barajının kaldırılmasından siyasi partiler yasasına kadar, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki değişiklikten gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmadaki kanuna kadar yargının bağımsızlaştırılmasından medya özgürlüğüne kadar tüm taleplerini topluma sunmuş bir partidir. Başbakan, bu demokratik taleplerin yanına bile yaklaşamamaktadır. Başbakan'ın olduğu yerde demokratikleşme, AKP ile demokrasi olmaz. Bunu maalesef Türkiye yaşayarak görüyor. Başbakan'ın CHP hakkındaki hezeyanları bizi ilgilendirmiyor." ifadelerini kullandı.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...