Cumhurbaşkanı Gül 'İhramlıyken herkes eşittir'

Cumhurbaşkanı Gül 'İhramlıyken herkes eşittir'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Görevdeyken hacca giden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül için yoğun güvenlik önlemi uygulandı.

Hac farizasını yerine getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk hacılar ile Türkiye'nin Mekke Din Hizmetleri Ateşeliği'nde bayramlaştı. Haccın kendi kendimizi gözden geçirme, terbiye etme ve fert olarak muhasebe etme şansı tanıdığını aktaran Gül nbsp;"İnanıyorum ki buradan alacağımız derslerle memleketimize döndüğümüzde herkes önce birey olarak daha sonra toplu olarak üstüne düşen görevleri en iyi şekilde yapacaktır" dedi. Abdullah Gül "Kâbe'yi görünce ne diye dua ettiniz?" şeklindeki soruya bu konunun hususi kalmasının en iyisi olacağı cevabını verdi. Gül, "Dualar aslında gösterişin olmadığı yerler. onun için herkes ihramdayken birbirine eşitti. nbsp;Buralarda bu tip şeyler hep özel kalsın. Eminim ki herkes kendi gönlünden geçen dileklerde temennilerde dualarda bulunmuştur. İnşallah arzu eden herkese nasip olur" ifadelerini kullandı.
ÇELİK HALKADA TAVAF
Güvenlik gerekçesiyle zemin katta tavaf yapmasına izin verilmeyen Cumhurbaşkanı Gül, onlarca polis ve askerin oluşturduğu çember içinde tavaf yaptı. Kendisini görüntülemek isteyen gazetecileri de atlatan Gül, tavafını sadece özürlü ve yaşlılar için inşa edilen çelik platformda gerçekleştirdi.
Osman SAĞIRLI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...