Bülent Uygun, 'Türk futbolu yenilenmeli'

/ Kaynak: DHA
Bülent Uygun, 'Türk futbolu yenilenmeli'

SPOR Haberleri  / DHA

Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun, Türk futbolunun tepeden tırnağa yenilenmesi, kulüplerin de kurumsallaşması gerektiğini söyledi.

Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun, Türk futbolunun tepeden tırnağa yenilenmesi, kulüplerin de kurumsallaşması gerektiğini söyledi. nbsp;Süper ligde oynadığı son 2 maçını kazanarak çıkış elde eden Gaziantepspor, pazar günü sahasında konuk edeceği Torku Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki ekip, Kamil Ocak Stadındaki hazırlıklarını taktik ve teknik ağırlıklı sürdürdü. Tam kadro çalışmalarını sürdüren ekip, Torku Konyaspor karşısında da galip gelerek hem galibiyet serisini sürdürmek, hem de puanını 10'a çıkarmak istiyor.
'BREZİLYA'YI BAŞTAN KAYBETMİŞTİK'
Antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Bülent Uygun, Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası'na giden yolda Brezilya biletini ilk başta kaybettiğini söyledi.
Dünya Kupası elemelerine kötü başlandığını, son 4 maçtaki performansın ise takdire şayan olduğunu anlatan Uygun, "Bu yüzden futbolcuları kutlamak lazım. Hollanda, gençlerin nasıl olması gerektiğini bence Türkiye'ye gösterdi. 18-19 yaşındaki futbolcuların gücünü, kuvveti; o genç kardeşlerimize verilen alt yapı eğitimlerinin neler olduğunu burada görmüş olduk. Türkiye bir kez daha kendi gençlerini yetiştiremediğini, alt yapısının bilgisinin az olduğu, sisteminin kurulmadığı, eğitiminin yapılmadığı, imkanların verilmediği göstergesidir. Orada ise tam tersi 18 yaşındaki çocuk gücü, kuvveti her şeyi ile hazır durumda" dedi.
Turnuvaya ilk kez katılan ve Dünya Kupası'na katılma hakkını elde eden Bosna Hersek'i milli takımı destekler gibi destekleyeceklerini söyleyen Bülent Uygun, "Ama Brezilya'da biz yokuz diyemem; tam tersi biz varız. Bizim yarımız olan Bosnalı kardeşlerimiz orada. Bosna Hersek'i de bir Türkiye gibi aynı sevgi ve dualar ile destekleyeceğiz. İnşallah onlar ilk defa gittikleri turnuvada en iyi sonuçları alırlar, Türkiye'yi de oradaymış gibi temsil ederler" diye konuştu.
TÜRK FUTBOLU TEPEDEN, TIRNAĞA YENİLENMELİ
Türk futbolunun yenilenmesi gerektiğini ve kulüpler bazında kurumsallaşmanın şart olduğunu ifade eden Bülent Uygun, şunları kaydetti:
"Türk futbolunun tepeden, tırnağa her yanıyla yenilenmesi lazım. Sistemiyle, kurumsallaşmasıyla, imkanlarıyla, tesisleriyle yenilenme şart. Hükümet gerçekten güzel stadyumlar yapıyor. Ama kulüpler bazında, diğer bütün spor dallarındaki yapılanma adına; kurumsallaşmayı bir an önce kurmamız gerekiyor. Ondan sonrada Türk futbolunun bu sürecin karşılığını alacağı düşüncesindeyim. Futbolun patronu olan Fatih Terim'in bu kurumsallaşmayı, yapılması gereken bütün projeleri en güzel şekilde yapacağı düşüncesindeyim. İnşallah, Türk futbolunun gelişmesi ve kalkınması adına bunu bir an önce gerçekleştiririz."
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...