Mehmet Haberal, 'Kavga ile hiçbir yere varılmaz'

/ Kaynak: İHA
Mehmet Haberal, 'Kavga ile hiçbir yere varılmaz'

Politika Haberleri  / İHA

Milletvekili Haberal, CHP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, "Kavga ile hiçbir yere varılmaz. Tarihe bakın ne kadar problem olmuşsa hep kavgalardan çıkmıştır. Konuşarak her şeyi çözebiliriz. Yüz yüze geldiğiniz zaman çözemeyeceğimiz çok az şey vardır. Ülkemizde yapılamayacak çok az şey var" dedi.
''ZONGULDAK'I TARFİ EDERKEN...''
Milletvekili Haberal, CHP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Haberal, yaptığı konuşmada, Kdz. Ereğli'nin Türkiye'de örnek kentlerden birisi olduğunu belirterek, "Zonguldak'ı tarif ederken diyorum ki yeşilin ve mavinin birleştiği bir yer, Kdz. Ereğli gerçekten onun en güzel örneğidir. Kdz. Ereğli tarihi açıdan da önemli bir kent, burası hepimizin gurur duyacağı bir şehir durumuna gelmiştir. Hepimizin görevi bu ülke yokluklardan kuruldu. Atatürk arkadaşları aziz şehitleri tarafından bize emanet edildi. Bizim görevimiz önce ülkemize sahip çıkmak, yüceltip yükseltmektir. Biz bunları yapmak zorundayız. Kim ülkemizin geleceğine bir çivi çakarsa ben onu her zaman takdirle şükranla karşıladım. İnsanlarımızın değerini onlar iş yaptığı dönemde bilelim ki daha fazla iş yapabilsinler. Maalesef bu insanlar aramızdan ayrılınca kıymetini biliyoruz, bunun bir anlamı yoktur. Biz yaşarken onların değerini bilelim ki onlar da şunu söyleyecek ki demek ki benim yaptıklarımın değeri biliyor. Ben biraz daha fazla çalışayım. Sanma ki bu yapılanlar yeterlidir, Ereğli'yi daha ilerilere taşıyacaksın, bütün bunları yaparken birbirimize güvenmeliyiz, inanmalıyız. Birbirimizi desteklemeliyiz. Bugüne kadar bu güvenle destekle geldik ama yetmez. Kavga ile hiçbir yere varılmaz. Tarihe bakın ne kadar problem olmuşsa hep kavgalardan çıkmıştır. Konuşarak her şeyi çözebiliriz. Yüz yüze geldiğiniz zaman çözemeyeceğimiz çok az şey vardır. Ülkemizde yapılamayacak çok az şey var. Yapılabilecek değil bunu çok iyi bilmek durumundayız. Bugünkü düzeye de milletimizle inanarak bu şekilde geldik. Yokluklardan bu günlere geldik. Atatürk'ün söylediği gibi medeniyeti yakaladık ama yetmez, onu da aşacaksınız dedi. Şimdi onu aşma dönemi" dedi.

''HER KONUDA ÖRNEK OLMALIYIZ''
Bir ülkede adalet ve özgürlüğün zedelenmesi ile mutluluğun olamayacağının altını çizen Haberal, "Biz medeniyeti yakaladık. Tabii her konuda değil. Bilimde, sanatta, teknikte medeniyet düzeyini yakaladık, örnek de oluyoruz. Ama bazı konularda maalesef istediğimiz düzeyde değiliz. Her konuna örnek olmalıyız. Bir ülkede adalet zedelenirse özgürlükler zedelenirse orada mutluluk arayamazsınız. Hepimizin görevi ülkemize her konuda örnek olacak duruma getirmektir. İnanıyorum ki bizler hep beraber kavga ile değil, birbirine inanarak, güvenerek ülkemizi gerçekten diğer ülkelerin örnek alabileceği düzeye getireceğiz. Ereğli ve Zonguldak buna örnek bir yer olacaktır. Zaman zaman sıkıntılı dönemler geçiririz, ülkelerde ve insanların hayatında depremler oluyor, bunları yaşıyoruz. Bu depremlerin ortaya çıkardığı bir takım sıkıntılar vardır, insan hayatında da toplumların hayatında da. Depremler yaşadık, Gölcük, Kaynaşlı'da depremler yaşadık. İnsanların hayatlarında depremler oluyor. Marifet o depremlerin ortaya çıkardığı zedelenmeleri en asgari düzeye indirecek şekilde hep birlikte telafi edebilmek. Bugün biz bunları yapıyoruz ülkemizi daha iyi yerlere taşıyoruz. Gelecek için çok çalışmamız gerekli. Çalışmaktan öteye hiçbir şeyimiz yoktur" diye konuştu.
CHP Zonguldak Millet Vekili Ali İhsan Köktürk, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık'ın da konuşma yaptığı program sonunda Haberal ve beraberindekiler Gazi Alemdar Müze Gemisi ve Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti, vatandaşlarla bayramlaştı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...