Katar, kara ve demiryoluna 100 milyar dolar harcayacak

/ Kaynak: CHA
Katar, kara ve demiryoluna 100 milyar dolar harcayacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Katar'ın ulaşım altyapısını iyileştirme amacıyla kara ve demiryolları projelerine 100 milyar dolar harcamayı planladığı bildirildi.

Kuveyt Finans Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, diğer birçok Körfez ülkesi gibi Katar'da da halen demiryolu ağı bulunmuyor. Daha kronik hale gelen trafik sıkışıklığı ve kazaları nedeniyle hükümetin demiryolu inşasına hız verdiği ifade ediliyor. Son olarak hükümet, Katar Demiryolu Geliştirme Şirketi'ni kurdu. Bu şirket, maliyeti 41 milyar doları bulan ve inşa ya da planlama aşamasındaki demiryolu projelerinden sorumlu olacak. Projeler arasında Doha Metrosu, yolcu ve kargo hatları bulunuyor. Yine yolcu taşımaya yönelik Batı Körfezi ve Luseyl hafif raylı sistem üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Uzmanlar, Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliğine hak kazanması ile ülkeye yarım milyonun üzerinde ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini ve bu nedenle altyapı projelerinin önem kazandığını kaydetti. nbsp;Tahminlere göre altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi'nde inşaatı devam eden ya da planlanan demiryolu projelerinin maliyeti 160 milyar dolara ulaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...