Mayınlı alanların kenarında bayramlaştılar

/ Kaynak: AA
Mayınlı alanların kenarında bayramlaştılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Nusaybin'de Suriye'ye açılan sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle vatandaşlar mayınlı alanların kenarında karşılıklı bayramlaştı.

Nusaybin ilçesinde Suriye'ye açılan sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle vatandaşlar mayınlı alanların kenarında karşılıklı bayramlaştı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Nusaybin'e gelen Suriyeliler ile Suriye'de akrabaları olan Nusaybinliler, iki ülke sınırını ayıran bölgede, Suriye'deki akrabaları ile görüştü. Dikenli teller arasından da olsa bayramlaşan vatandaşlar seslerini karşıya duyurabilmek için yüksek sesle konuşmak zorunda kaldı. Sınırın her iki yanında yoğunluk yaşanması üzerine sınır birliği güvenlik önlemlerini artırdı. Her iki ülkede yaşayan vatandaşlar, 2000 yılından bu yana idari mektupla karşılıklı olarak 48 saatliğine birbirlerini ziyaret ediyorlardı. Suriye'de iki yıldır süren iç savaş nedeniyle kapatılan sınır kapıları bu uygulamanın durdurulmasına neden oldu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...