Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu, 'İddialar çok kötü bir kara propaganda örneği'

/ Kaynak: AA
Davutoğlu, 'İddialar çok kötü bir kara propaganda örneği'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Wall Street Journal'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "bağımsız politikalar izlemekle" suçlandığına yönelik yazıyı değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD gazetelerinden Wall Street Journal'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "bağımsız politikalar izlemekle" suçlandığına yönelik yazıyı değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ereğli ilçesindeki ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. ABD gazetelerinden Wall Street Journal'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın "bağımsız politikalar izlemekle" suçlandığına yönelik bir yazı bulunduğunun hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Bu makaleler ve üst üste çıkan yayınlar dikkatlice okunduğunda iki şey önemlidir; birincisi muhteva ile ilgili iddaialar ve zamanlaması" ifadesini kullandı. Bir istihbarat teşkilatının ülkesi ve ülkesinin güvenliğiyle ilgili gerekli altyapılara sahip olarak, o güvenlikle ilgili tedbirleri almanın birinci görevi olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Aslında sayın Hakan Fidan ile ilgili ortaya konan iddialar gerçek dışı olmanın yanında, sayın Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor. Sayın Fidan daha önceki müsteşarlarımızla mutlaka ciddi çabalar sarf ettiler. Hakan Fidan da aynı çizgi içerisinde, Türk istihbaratının kurumsal tepkisini geliştirme ve ülkemize dönük muhtemel riskleri ve tehditleri bertaraf etme anlamında bilgi toplamaya ve enformatik çalışmalar konusunda büyük bir kapasite artırımına gitmiştir. Olağanüstü bir çabayla bu kurumsal altyapıyı geliştirmiştir. Hakan Fidan'ın ve diğer güvenlik birimlerimizin bu konuda hesap vereceği tek merci Türk milletidir, TBMM ve hükümetimizdir. Dolayısıyla Hakan Fidan'a yönelik iddialar hem asılsızdır hem de çok kötü bir kara propaganda örneğidir."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...