Mancini, 'Fenerbahçe atkısını boynuma zevkle asarım'

Mancini, 'Fenerbahçe atkısını boynuma zevkle asarım'

SPOR Haberleri

Roberto Mancini sorulan bir soruya, "Fenerbahçe taraftarının atkı vermesi halinde zevkle boynuma sararım." diye cevap verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Takımın başına geleli iki hafta olduğunu belirten Mancini, "İki hafta boyunca oyuncuları tanıma fırsatı buldum diyeceğim ama Milli ara nedeniyle kolay bir hafta olmadı. Takım olarak çalışmaya yeni başladık. Daha iyi olacak." dedi. Fizik olarak eksikliklerinin olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam Mancini, "Fizik olarak iyi hale gelmek için çalışmalıyız. Hem lig yarışında iyi bir yere gelmek için, hem Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir derece elde etmek için çalışmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sezon öncesi hazırlık evresi geçirmediği bir takımda teknik direktör olmanın zor olduğunu da kaydeden Roberto Mancini, "Benim amacım güzel oynayan, savunma yapmasını bilen bir takım oluşturmak." diye konuştu.

Dengeli bir takım kurmak gerektiğinin altını çizen başarılı teknik adam Mancini, "Öncelikle şunu söylemem lazım. Dengeli bir takım kurmamız lazım. Çok gol atan ama az gol yiyen bir takım kurmak gerek. Benim eski takımlarıma bakarsanız bunu görürsünüz. Buna 1 hafta, 1 aylık bir süreçte ulaşmamız mümkün değil. Zaman lazım." şeklinde konuştu. nbsp;

"GERÇEK SNEİJDER'İ HAZIR HALE GELİNCE İZLEYECEKSİNİZ"

Sarı-kırmızılı yıldız oyuncu Sneijder için de bir açıklama yapan Mancini, "Sneijder buraya geldiğinde çok uzun süre maç yapmadan gelmişti. Bu kolay değil. Ben geldiğimde de ufak bir sakatlığı vardı. Ama Torino'da oynamak istedi. Fizik olarak tam hazır hale geldiğinde gerçek Sneijder'i izleyeceksiniz. Drogba da Sneijder gibi. Oynadığı zaman fark yaşatıyor. Torino'da attığı gol de öyleydi. Çok önemli bir oyuncu." yorumunda bulundu.

Takımda birden fazla liderin olmasının önemli olduğunu ve liderin ne kadar çok olursa oyunun geçişlerinin o derece hızlı olacağını belirten İtalyan teknik adam Mancini, Burak'ın ise çok önemli bir golcü olduğunu söyledi. Mancini, "Burak çok önemli bir golcü. Kusursuz bir golcü. Milli maçı izlediğimde üzüldüm. İşler kötü giderken morali bozuluyor. Böyle durumlarda güçlü olmak lazım. Burak çok iyi bir golcü. Kendisini daha da geliştirecek." dedi. nbsp;

"TRANSFERLERE OYUNCULARI TANIDIKTAN SONRA KARAR VERECEĞİM"

Sarı - kırmızılı teknik adam Roberto Mancini, transfer hakkındaki soruları da cevaplandırdı. Önceliğinin oyuncuları bir araya getirip toplu olarak oynamaya yoğunlaşmak olduğunu kaydeden Mancini, şu ifadeleri kullandı:

"Bu süre zarfında takımı ve oyuncuları tanıyacağım. Ondan sonra transferler belli olacak. Gözden kaçırmamak gereken bir şey de yabancı sınırı. Tüm bunlar olduğunda başkan ile transfer görüşmesi yaparız."

Türkiye'ye gelişini de anlatan Mancini, "Buraya gelişim 2-3 gün içinde gerçekleşti. Benim Galatasaray ile ilişkim ise eylül ayının sonunda belli oldu. Eğer Galatasaray olmasa Londra'ya yerleşecektik." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile çok fazla görüşemediğini de belirten Mancini, "Başkan ile çok fazla görüşme şansımız olmadı. Ama işler oturduğunda ilişkimiz daha iyi olacak. Yardıma ihtiyacımız olduğunda yanımızda olduğunu gösterdi." şeklinde konuştu.

MANCİNİ'DEN FENERBAHÇE GAFI

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, giyim tarzı üzerine sorulan bir soruya yanlışlıkla, "İngiltere'de takım atkısı takmayı severdim. Fenerbahçe taraftarının atkı vermesi halinde zevkle boynuma sararım." diye cevap verince tercüman Fenerbahçe'yi Galatasaray olarak çevirdi. Mancini daha sonra durumun farkına vardı ve Galatasaray taraftarı olarak cevabını düzeltti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...