Hükümet yeniden çalışır halde, ABD işbaşı yapıyor

Hükümet yeniden çalışır halde, ABD işbaşı yapıyor

Ekonomi Haberleri

ABD Başkanı Obama'nın krizlere son veren düzenlemeyi imzalamasıyla birlikte, ABD hükümeti yeniden çalışır hale geldi, kamu çalışanları ise işbaşı yapacak.

ABD Başkanı Obama, Kongre'nin borç tavanı ve hükümet bütçe krizlerine son veren düzenlemesini imzaladı. Obama'nın imzasıyla birlikte, eve gönderilen kamu çalışanları işbaşı yapacak. ABD hükümeti yeniden çalışır hale geldi. 1 Ekim'de ABD Kongresi'nin hükümet bütçe kanunu üzerinde anlaşamaması sonrasında ödeneksiz kalarak kapanan hükümet, iki haftadan uzun bir aranın ardından açılıyor. ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, 17 Ekim'de aşılacak borç tavanına saatler kala borç tavanını yükseltecek ve bütçe krizini sonlandıracak bir düzenleme üzerinde anlaştı.

HEMEN İMZALADI
Başkan Barack Obama, Kongre'den gelen düzenlemeyi vakit geçirmeden imzaladı. Başkan'ın imzasıyla birlikte, hükümet kapandığı zaman maaşsız izne gönderilen yüzbinlerce kamu çalışanı da tekrar işbaşı yapmak üzere görevlerine çağrıldı.

ABD'li kamu çalışanlarının bugün ülkede mesai saatinin başlamasıyla işbaşı yapması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...