Askerlik süresi bayramdan sonraki pazartesi görüşülecek

/ Kaynak: CHA
Askerlik süresi bayramdan sonraki pazartesi görüşülecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

İsmet Yılmaz, askerliğin 3 ay kısaltılmasıyla ilgili düzenlemenin, bayramdan sonra pazartesi Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını söyledi.

nbsp;Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, nbsp;Kurban Bayramı'nda partisinin bayramlaşma programı için Sivas'a geldi. AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa Demirci'nin akrabasının cenaze törenine katılan Bakan Yılmaz, daha sonra partisinin bayramlaşma programına katıldı. İnönü Konağı'nda gerçekleşen bayramlaşma programında, askerliğin kısalmasıyla ilgili açıklamalar yapan Bakan Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı'nın konuya ilişkin bir çalışmasının bulunduğuna da işaret ederek, "Pazartesi Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu'nda bu çalışma görüşülecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre tarihi Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Ama diyelim ki önümüzdeki yılın mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Az bir süre kaldı. Karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim." diye konuştu.

"KISA DÖNEMLE İLGİLİ DÜZENLEME YOK"
Bakan Yılmaz, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili yapılacak düzenlemenin kısa dönemi kapsamadığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Kısa dönem 6 ay biliyorsunuz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Uzun dönemse 12 ay. Diyelim ki üniversite mezunları da 12 ay yapıyor, ilkokul mezunları da. Ama üniversite mezunlarına yedek subay oldukları için 2 bin TL'nin üzerinde bir aylık ödüyoruz. Hatta benim birçok kardeşlerim bana uzun dönem yapmak istediklerini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok. Onu da belirtmek isterim." Bakan Yılmaz, daha sonra partililerle bayramlaştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...