Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması

/ Kaynak: İHA
Ahmet Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye krizine barışçıl çözüm bulunması yönünde her türlü çabayı destekledik, yoğun bir gayret gösterdik" dedi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde bayramlaşma programı ve bir açılışa katılan Bakan Davutoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında Washington Post Gazetesi'nde yer alan makale ilgili ve Suriye konusunda yaptığı açıklamada, "Şimdi bu makaleler ve üst üste çıkan yayınlar dikkatlice okunduğunda iki şey önemlidir. Birincisi, muhtevayla ilgili iddialar, ikincisi de zamanlaması. Bir istihbarat teşkilatının birinci görevi ülkesinin güvenliğiyle ilgili gerekli alt yapılara sahip olarak o güvenlikle ilgili tedbirleri almak ve tek merci olarak bu anlamda tek hedef amacı da vardır. Sadece kendi ülkelerinin bağımsız dış politika temin etmeleri ve ülkenin güvenliğine dönük olabilecek risklerle ilgili tedbir alınmasını teminen bilgi toplamaktır. Aslında Sayın Hakan Fidan ile ilgili ortaya konulan iddialar gerçek dışı olmanın yanında bir şeyi de gösteriyor. Sayın Hakan Fidan'ın görevinin ne kadar mükemmel yaptığını ortaya koyuyor. Çünkü Sayın Hakan Fidan, diğer daha önceki müsteşarlarımız da mutlaka çok ciddi çabalar sarf ettiler. Hakan Fidan'da aynı çizgi içinde Türk istihbaratının kurumsal yapısını geliştirme ve ülkemize dönük muhtemel riskleri, tehditleri bertaraf etme anlamında bilgi toplama çalışmaları, enformatik çalışmalar yapma konusunda büyük bir kapasite artırımına gitmiştir. Olağanüstü bir çabayla kurumsal altyapıyı geliştirmiştir. Tek bir Hakan Fidan'ın ve diğer güvenlik birimlerimizin bu konuda hesap vereceği tek merci TBMM'dir. Dolayısıyla bütün bu iddialar sayın Hakan Fidan'a dönük olarak zamanlama itibari ile dikkat çekici bu iddialar hem asılsızdır, hem de çok kötü bir kara propaganda örneğidir. Şimdi biz Suriye krizine barışçıl çözüm bulunması yönünde her türlü çabayı destekledik, yoğun bir gayret gösterdik. Ancak maalesef şu ana kadar uluslararası yoğun bu barışçıl çözüm çabalarını nihai bir hedefe ulaştırma yönünde yeterli bir başarı sağlayamadık. Ben bayramın 1. günü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Dışişleri Bakanı Sayın Laurent Fabius ile görüşmeler gerçekleştirdim. Bu konuları istişare ettik. Tabii biz de biran önce Cenevre toplantısının gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Ancak toplantının gerçekleşmesinin de ötesinde esas hedef Suriye'de akan kanın durması ve bu zulmün sona ermesidir. O yönde yapılacak her türlü çabaya destek vereceğiz. Suriye rejimi eğer iyi niyetli ise, öncelikle sivil halka yönelik olarak bayram gibi kutsal günleri bile gözardı ederek sürdürdüğü saldırıları durdurması gerekir. Ümit ederiz ki en kısa zamanda bu yönde gerekli adımlar atılır. Biz de elimizden gelen gayreti gösteririz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...