Tarihi rekor için düğmeye Başbakan Erdoğan basacak

Tarihi rekor için düğmeye Başbakan Erdoğan basacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük spor yatırımlarının toplu açılışının, ay sonunda Başbakan Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti 'nin en büyük spor yatırımları nın toplu açılışının, ay sonunda Sinan Erdem Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor. AK Parti döneminde daha önce 100 tesisin toplu açılışı yapılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığının yapımını tamamladığı 205 tesisin toplu açılışı, bu konuda yeni bir rekor olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verilerine göre, yapımı planlanan toplam 789 tesisten ay sonuna kadar bitirilecek 205'i, Türk sporunun hizmetine sunulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, 2011 yılında bakanlığa atanması sonrasında çeşitli illerde tesis yapımı için planlama yapıldı. Bu kapsamda toplam 789 tesis için 5 milyar 200 milyon liranın harcanması öngörüldü. Başbakan Erdoğan'ın, toplu açılışını yapması beklenen 205 tesis için toplam 750 milyon lira harcandı.

Açılacak tesisler içerisinde stadyum, yüzme havuzu, futbol sahası, spor salonu, atletizm pisti ve çeşitli spor alanları ile gençlik merkezleri de bulunuyor. Gençlik merkezleri içindeki spor alanları da proje kapsamında değerlendirildi. Buz pateni sarayı, tenis kortu, atıcılık poligonu, jimnastik salonu ve okçuluk gibi branşların sahaları söz konusu tesisler içinde yer aldı.

AK Parti döneminde daha önce Devlet Su İşleri (DSİ), 100 barajın toplu açılışını gerçekleştirmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığının yapımını tamamladığı 205 tesisin toplu açılışı, bu konuda bir rekor olacak.

- 3 bakan döneminde 169 tesis hizmete sunulmuştu

Öncesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), halen Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hizmet veren kurumda 2002 yılından bu yana 3 bakan görev aldı.

Eski bakanlar Mehmet Ali Şahin, Murat Başesgioğlu ve Faruk Nafiz Özak'a bağlı GSGM'de, toplam 169 tesis Türk sporunun hizmetine sunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise 2 yılı aşkın bir sürede 205 tesisin açılışını yapmayı planladı, toplamda 789 tesisin bitirilmesi için projeler hazırladı. Bu kapsamda, 238 projenin yapımı sürerken, 222'sinin ihale aşamasına geldiği, 124'ünün de proje aşamasında olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...