Erdoğan ve Putin Moskova'da görüşecek

Erdoğan ve Putin Moskova'da görüşecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan sonbahar sonunda Moskova'da bir araya gelecekler.

Üst düzey diplomat açıklamasında "Rusya Devlet Başkanı'nın 2012 yılı haziran ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Başbakanı'nın başkanlığındaki 3.Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) Toplantısı başarılı geçti. Şu an öncelik sırasına göre Moskova'da gerçekleşecek olan 4.ÜDİK Toplantısı'na hazırlanıyoruz. Liderlerimiz bir yıllık işbirliğinin sonuçlarını masaya yatıracaklar ve ileriye yönelik hedef belirleyecekler" ifadelerine yer verdi. Onun sözlerine göre, konsey kapsamında uluslararası alanlardaki işbirliği konularını yürüten dışişleri bakanlarının başkanlığındaki Ortak Stratejik Planlama Grubu, Rus-Türk hükümetleri arası Karmaşık Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu ve Toplumsal Forum bulunuyor. Meşkov açıklamasına konu ile ilgili olarak "Bu şekilde bizim ilişkilerimiz iyi yapılandırılmış mekanizmaya sahip ikili diyaloğa dayanmaktadır" sözlerini ekledi.(rusyanınsesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...