Fenerbahçe son çeyrekte patladı

Fenerbahçe son çeyrekte patladı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'deki ilk maçında karşılaştığı Budivelnik Kiev'i, son çeyrekteki 31-7'lik olağanüstü oyunuyla 102-84 mağlup etti.

THY Euroleague 'de Fenerbahçe Ülker, ilk 3 çeyrek boyunca zorlandığı Budivelnik Kiev 'i, son çeyrekteki olağanüstü oyunuyla 102-84 mağlup etti ve Euroleague'e galibiyetle başladı. Temsilcimiz, 4. periyotta rakibine 31-7'lik üstünlük sağladı.

THY Euroleague'de Fenerbahçe Ülker, sezonu Ukrayna deplasmanında Budivelnik Kiev karşısında açtı. İlk 3 çeyrek boyunca oldukça zorlanan temsilcimiz, buna rağmen son çeyrekte yıldızlarının sahne almasıyla salondan 102-84'lük galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin ilk çeyreğine Fenerbahçe Ülker, rakibine oranla daha iyi başladı. Bojan Bogdanovic'in sayılarıyla ilk 5 dakikayı 10-9'luk skorla önde geçen Sarı-lacivertliler, çeyrek sonunda Luka Zoric'in de devreye girmesiyle rahatladı. Karşılaşmanın ilk çeyreği, temsilcimizin 18-15'lik üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyrekte ev sahibi Budivelnik Kiev, oyundaki dengeyi kurdu ve üst üste bulduğu dış atışlarla skorda öne geçmeyi de başardı. Devrede son 4 dakikaya girilirken, farkı 5'e kadar çıkaran Kiev, skoru 33-28'e taşıdı. Ancak Obradovic'in aldığı molanın ardından geri dönen Fenerbahçe, Nemanja Bjelica ve Melih Mahmutoğlu'nun bulduğu üçlüklerle 6-0'lık seri yakalayıp, 34-33 öne geçti.

Devrenin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, soyunma odasına ise 43-41 Budivelnik Kiev üstünlüğü ile gidildi.

Ev sahibi takım, mücadelenin üçüncü çeyreğine çok hızlı başladı. 3 sayılık atışlarda yüksek yüzdesini devam ettiren Kiev'de, Darius Lavrinovic'in sayıları farkı da açtı. Budivelnik Kiev, çeyreğin bitimine 4 dakika kala, maçtaki en büyük farkı yakaladı ve skoru 64-57'ye taşıdı. Bu periyodun sonunda da 77-71'lik Kiev üstünlüğü devam etti.

Ancak Fenerbahçe Ülker, son çeyrekte savunmanın dozajını oldukça artırdı. Vidmar ve Bo McCalebb'in üst üste kaptığı toplarla kolay sayılar bulan Sarı-lacivertliler, son 5 dakikaya girilirken 81-79 öne geçti.

Bu dakikadan sonra inanılmaz bir oyun sergileyen temsilcimiz, son çeyrekteki 31-7'lük serisinin ardından maçı da tam 18 sayı farkla 102-84 kazandı ve THY Euroleague'e kritik bir deplasman galibiyetiyle başladı.

Ev sahibinde 21 sayıyla oynayan Darius Lavrinovic, takımının en skorer ismi olurken, Fenerbahçe Ülker'de ise Bojan Bogdanovic 21 sayı kaydetti. Fenerbahçe'de Emir Preldzic'in 14 sayısı, Kleiza ve Melih'in de 12'şer sayısı galibiyette büyük rol oynadı.

BUDİVELNİK KİEV: 84 - FENERBAHÇE ÜLKER: 102

Salon: Palace of Sport
Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan), Carmelo Paternico (İtalya), Apostolas Kalpakas (İsveç)

Budivelnik Kiev: Blake Ahearn 16, Darjus Lavrinovic 21, Artur Drozdov, Sergiy Gorbenko 2, Janis Strelnieks 14, Michailis Anisimov 3, Andriy Lebedintsev, Oleksandr Tishchenko, Kostiantyn Aniliienko 2, Micah Downs 7, Ricky Minard 7, Dajuan Summers 12

Fenerbahçe Ülker:
Bo McCalebb 11, Nemanja Bjelica 11, Melih 12, Linas Kleiza 12, Gasper Vidmar 9, Luka Zoric 10, Kenan 2, Bojan Bogdanovic 21, Emir Preldzic 14

1. periyot: 15-18
Devre: 43-41
3. periyot: 77-71

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...