Kenya'daki AVM katliamının şok eden görüntüleri

Kenya'daki AVM katliamının şok eden görüntüleri

DÜNYA Haberleri

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen silahlı saldırıyla 67 kişini öldüğü Westgate Alışveriş Merkezi'nin kapalı devre televizyon yayınlarına ulaşıldı.

CNN International, Kenya 'nın başkenti Nairobi 'de geçtiğimiz ay düzenlenen silahlı saldırı yla 67 kişiye mezar olan Westgate Alışveriş Merkezi'nin kapalı devre televizyon yayınlarına ulaştı. Görüntülerde, tam dört gün boyunca alışveriş merkezini kuşatan El Şebab militanlarının içeride kalanlara aslında neler yaşattığı gözler önüne seriliyor. Saatler süren görüntülerin başında, dört gün süren saldırının başlangıcı açıkça belli oluyor. Süpermarkette alışveriş yapan insanlar birden içeriye doğru kaçışıyor ve hemen arkalarından silahlı bir kişi geliyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Girişteki bankonun arkasında saklanan bir erkek, kendini koruduğunu düşünürken o sırada silahlı militan ona ateş ediyor. Birkaç saniye sonra gelen bir başka militan, yaralanan diğer kişiye tekrar ateş ederek onu öldürüyor.

Görüntülerin bir diğer bölümünde silahlı iki kişi, önlerine çıkan ve hareket eden her şeye ateş ederken görülüyor. Bir başka bölümünde ise militanlar birbirleriyle telefonda konuşuyor, bazen öldürmeye ara verip namaz kılıyor.

Baskının birinci günü olan 21 Eylül tarihine ait görüntülerde ses yok. Ancak kurbanların yaşadığı korku, gözlerinden okunabiliyor.

Baskını düzenleyen El Şebab militanlarının, talimatları dışarıdan aldıkları söyleniyordu. Baskın, tam dört gün sonra sona erdirilebilmişti. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, olayda beş militanın öldürüldüğünü, 11'inin de yakalandığını söylemişti. Ancak militanların sayısıyla ilgili yetkililerden farklı açıklamalar gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...