Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kocaayak efsanesi gerçek mi

Kocaayak efsanesi gerçek mi

YAŞAM Haberleri

İngiliz bilimadamı, Himalayalar'da yaşayan efsane kocaayağın sırrını çözmüş olabilir. DNA analizlerine göre o efsanevi varlık, antik kutup ayısının atası.

Oxford Üniversitesi'nden Genetik profesörü Bryn Sykes, Himalayalar'da yaşayan ve yerel halk tarafından kocaayak olarak adlandırılan 2 hayvana ait kıl örneklerinden DNA karşılaştırması yaptı. Örnekler, en az 40 bin yıl önce Norveç'te yaşayan kutup ayısının parmak izi ve çene kemiğiyle benzerlik gösterdi. Ancak bu yaratıkların modern Himalaya ayılarıyla bir ilgisi yok. Skykes, "Farklı bir tür olabilir, belki de kutup ayıları ve kahverengi ayıların bir karışımı" dedi. Skyes, kutup ayılarının davranışlarının değişmiş olabileceğini, belki de iki ayak üzerinde daha fazla yürümüş olabileceklerini" belirtti. AP

KOCAAYAK YA DA YETİ NEDİR?

Kocaayak veya Yeti, Himalayalar'da yaşadığına inanılan büyük bir yaratıktır. Bilim adamlarının çoğu, yetinin var olduğu ihtimalinin eldeki verilere göre çok zayıf olduğunu ve bu nedenle onun efsanevi bir yaratık olduğu fikrindeler. Yeti, Tibetçe yeh-teh (transliterasyonu:gYa' dred) kelimesinden gelmektedir. Anlamı ise "İnsan-benzeri hayvan"dır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...