Rifat Hisarcıklıoğlu rekor oyla Başkan Yardımcısı oldu

Rifat Hisarcıklıoğlu rekor oyla Başkan Yardımcısı oldu

Ekonomi Haberleri

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan oy rekoru... Hisarcıklıoğlu 83 delegenin hepsinin oyunu alarak yeniden Eurochambers'ın 2. adamı oldu.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (Eurochambres) yeni yönetimiyle ilgili Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, birliğin seçilen yeni yönetimi açıklandı. TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu ise 83 oyun tamamını alarak yeniden Eurochambres Başkan Yardımcılığı'na yeniden seçildi.

BU KADAR OY GÖRÜLMEDİ

Hisarcıklıoğlu oylamanın ardından, "83 oyun tamamını almak, ülkem adına büyük bir onur ve gurur" dedi. nbsp; Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hisarcıklıoğlu, "Avrupa Odalar Birliği seçiminde rekor oyla, bugüne kadar tarihinde görülmedik bir oyla başkan yardımcılığına seçildim" dedi.

ÜLKEM ADINA BÜYÜK ONUR

"İlk defa AB üyesi olmayan bir ülkeden Türkiye olarak başkan yardımcılığına seçilmiştim daha önceden de. Ama bu sefer enteresan bir sonuç çıktı" diyen Hisarcıklıoğlu sözlerini "83 oyun tamamını almak ülkem adına büyük bir onur ve gurur. Türk iş dünyası adına da önemli. Avrupa iş dünyasının Türkiye'ye bakışının en net sonucu da buradan çıkan sonuçtur." ifadelerini kullanarak noktaladı. Öte yandan Hisarcıklıoğlu uluslararası arenada Filistin konusundaki çalışmalarıyla da tanınan bir isim konumunda.

İKİ YARDIMCI DAHA SEÇİLDİ

Yönetim kurulunda yapılan diğer seçimler ise şöyle, Eurochambres Başkanlığı'na Almanya Ticaret Odası'ndan Richard Weber seçildi. 2014-2015 yılları arasında Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek olan Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Avusturya Ticaret Odası'ndan Marta Schultz, Lüksemburg Ticaret Odası'ndan Pierre Gramegna, Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Fransa Ticaret Odası'ndan Andre Marcon da yönetim kurulu üyeliği yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...