BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Otobüste ‘uçak keyfi’

Otobüste ‘uçak keyfi’

Seyahat firmaları, alışılagelmiş yolculuğu yeni uygulamalarıyla değiştirdi. Artık firmalar, lüks otobüslerinde yemek ve içecek servisi yaparak sıkıcı yolculuklara son veriyor.



Şehirlerarası yolculuklar artık eskisinden çok farklı. Geçmiş dönemlerde yapılan uzun şehirlererası yolculuklar, büyük sıkıntı veriyordu. Kısa süreli mola alanlarında yaşananlar ve yolculuk süresinin uzun olması yolcuları zor durumda bırakıyordu. Günümüzde artık lüks otobüsler ve firmaların ilginç uygulamaları yolculuğu bir keyfe dönüştürüyor. Firmalar, aldıkları kararlar ile yolcularına lüks otel keyfi yaşatıyorlar. Özellikle birbirlerine karşı büyük bir rekabette görünen Varan ve Ulusoy firmaları, bazı seferlerinde adeta lüks otel servislerini andıran hizmetler sunuyorlar. Kusursuz servis Varan Turizm, 1993 yılında başlattığı Non Stop ‘BUSINESS LINE’ servislerini giderek genişletiyor. İlk kez 1994’den bu yana İstanbul-Ankara arasında servise sunulan çift katlı Varan Bistro otobüsleri, teknolojinin ulaştığı en ileri düzeydeki yol güvenliğinin yanı sıra 16 kişilik (4 x 4) çok lüks bir Fransız restaurantı şeklinde dekore edilmiş. Varan, alt Bistro katındaki bu özel mekanda konuklarına nefis alakart menüler ile bambaşka bir ambians sunuyor. Bistro bölümündeki mikrodalga fırın, buzdolapları, pişirme ve kızartma bölümleri, kahve makineleri ile özel servis personeli servisin kusursuz olmasını sağlıyor. 8 kanallı stereo müzik tesisatı, video ve TV setleri ile donatılan Varan Bistro otobüslerinde konuklar, üst katta da kulaklıklar yardımıyla bu yayınlardan yararlanabiliyor. Restaurant gibi Seferlerini üç ayrı gruba ayıran Ulusoy, molalı, molasız ve yemekli olmak üzere yolcularına hizmet veriyor. Yemekli seferler yine aynı Varan’da olduğu gibi iki çeşit menü ve içki ikramı ile desteklenerek, daimi çay-kahve içilebiliyor. Serviste yapılan bütün hizmetler yemekli. İstanbul-Ankara servisleri öncelikle ekspres ve molasız olarak yapılıyor. Ankara’ya 5 saatte ulaşan otobüslerde, İstanbul’dan çıktıktan sonra öncelikle ikram çay, nescafe , cola , fanta , meyvesuyu , su v.s.yiyecek olarak kek , çubuk kraker gibi yiyecek ve içecekleri kapsıyor. Bu ikramlardan sonra yemek servisine gelindiğinde yemek servisinde verilen yemek soğuk kaplarda bulunuyor. Çünkü , servis elemanları bu yemekleri servisten önce mikrodalga fırında ısıtıp sonra yolculara sunuyor. Yemeklere gelince kızarmış et, pilav, patates kızartması küçük bir tepsinin içinde servis yapılıyor. Ayrıca salata ve tatlı da yemek servisi ile birlikte yapılıyor. Yemek servisi bittikten 2 saat sonra tekrar yolculara içecek servisi yapılıyor.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109877
    % 0.19
  • 3.8589
    % -0.82
  • 4.5524
    % -0.67
  • 5.1623
    % -1.1
  • 156.204
    % -0.26
 
 
 
 
 
KAPAT