Uydu fırlatma üssü Sinop'ta kuruluyor

Uydu fırlatma üssü Sinop'ta kuruluyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'nin uydu fırlatma üssünün kurulması" talimatı için yer olarak Sinop saptandı

Uzay yolu Sinop'tan geçecek. Türkiye uzay teknolojisi için atılımlarına bir yenisini daha ekliyor. AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre, Başbakan Erdoğan'ın Göktürk-2 uydusunun Çin'den fırlatılmasının ardından verdiği talimat kapsamında çalışmaları sürdürülen "uydu fırlatma üssü"nün yeri netleşti. Bu doğrultuda yoğunluklu olarak Datça ve Sinop üzerinde durulurken, teknik gereklilikler nedeniyle Sinop'ta karar kılındığı vurgulandı. Uydu fırlatma işleminin yapılacağı bu iki noktada bölgenin 15-20 kilometrelik alanın düz olması ve yerleşim birimlerinden uzak olması nedeniyle öne çıktı. Yapılan son değerlendirmelerin ardından ise, Ege'nin daha hareketli bir bölge olması nedeniyle Sinop'ta karar kılındığı belirtildi. Bu doğrultuda, füze fırlatıldıktan sonra ilk motor Karadeniz'e düşecek. Böylece olası bir kazanın da önüne geçilmiş olacak. nbsp;


ULAŞIM OLANAKLARI ÖNEMLİ nbsp;
Uydunun taşınması için yakın bölgede havalimanı, demiryolu bağlantısı veya büyük liman olması fırlatma operasyonlarının daha kolay yapılmasını sağlıyor. Bu nedenle de Sinop'un tercih edildiği belirtiliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...