Esad güçleri yine saldırdı, 64 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Esad güçleri yine saldırdı, 64 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 64 kişi öldü

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda 10'u çocuk, 7'si kadın olmak üzere 64 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik havan topu, roket ve savaş
uçaklarıyla düzenlediği saldırılarda Halep'te 27, Dera'da 9, başkent Şam'ın banliyölerinde 8, Humus'ta 8, İdlib'de 4, Deyru'z Zor ve Rakk'da 3'er ve Haseke kentinde de 2 olmak üzere toplam 64 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, ölenler arasında 18 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu kaydedildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da ÖSO'ya bağlı birliklerin Deyru'z Zor kentinde bir askeri hastanenin denetimini ele geçirdiği ve çok sayıda Esed'e bağlı askeri etkisiz hale getirdiği ifade edildi. Esed'e bağlı güçlerin, başkent Şam'ın Duma, Muaddamiye, Cobar, Berze ve Yermuk bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı belirtilen açıklamada, kentin Dareya ve Doğu Guta bölgelerinde de iki ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarıldı. Açıklamada, silahlı muhaliflerin Hama'da bir savaş uçağı düşürdüğü de ileri sürüldü. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...