Otogaz da dev inceleme

Otogaz da dev inceleme

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Otogaz satışı yapan yaklaşık 1.700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) incelemelerine etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Bu kapsamda lüks araçların satışı, sigara kaçakçılığı, 10 numara yağ kullanımı, tefeciler ve turizm acenteleri gibi daha birçok alan ve sektörü yakından izlediklerini anlatan Şimşek, buralarda gerek devletin gerekse de vatandaşın kaybına neden olacak, milletin huzurunu kaçıracak hiçbir uygulamaya müsaade etmediklerini ifade etti. Şimşek, otogaz satışı yapan yaklaşık 1.700 akaryakıt istasyonunun vergi incelemesine alındığını belirterek, "Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.


Amacı dışında satılıyor
Vergi müfettişlerince yapılan çalışmalarda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) otogaza göre daha düşük olan, 'tüplü' ve 'dökme' diye tabir edilen LPG'nin, bazı akaryakıt istasyonlarınca amacı dışında satıldığı anlaşıldığını kaydeden Şimşek, "Bu çerçevede, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerimizde otogaz satışı yapan yaklaşık 1.700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Bu incelemenin sonuçları en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu. İncelemelerde istasyonların, ödeme kaydedici cihazlarda manipülasyon yaparak vergi kayıp ve kaçağına neden olup olmadıklarının da araştırılacağını ifade eden Şimşek, "Hangi sektör olursa olsun kayıt dışılığa, vergi kayıp kaçağına tahammülümüz yok. Buradaki kayıp devletin olduğu kadar halkın da kaybıdır. Çünkü biz buradan elde edilen vergi gelirlerini halkımıza hizmet için kullanıyoruz. Bu nedenle, gerekli görüldüğü hallerde incelemelerimizin tüm sektörlerde devam edeceğini belirtmek isterim" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...