30 atom bombası gücündeki dev meteor çıkarıldı

30 atom bombası gücündeki dev meteor çıkarıldı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Çelyabinsk şehrinin üzerine düşen meteorun 570 kiloluk dev parçası, Çebarkul Gölü'nden çıkarıldı

Rusya'nın Çelyabinsk şehri üzerine düşen 30 atom bombası gücündeki meteorun bir parçası, Ural Dağları'nda Çebarkul Gölü'nden çıkarıldı. Şimdiye kadar bulunan en büyük meteor parçası olduğu sanılan kütle, gölün dışına çekildiğinde parçalanarak üçe ayrıldı. Uzmanlar, gölden şimdiye kadar çıkarılan 12 kayanın sadece 4-5 tanesinin gerçekten meteor parçası olduğuna dikkat çekerek, en az 570 kilogram olduğu sanılan son parçanın da incelenmesi gerektiğini belirtti. Kaya parçasının gölün buzla kaplı yüzeyinde 6 metre genişliğinde bir delik açtığı kaydedildi. Rusya'nın Güney Urallar bölgesindeki Çelyabinsk kentine 15 Şubat günü ateş topu halinde düşen ve 10 ton ağırlığında olduğu sanılan meteor uzayda parçalandıktan sonra binden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. MOSKOVA İHA

MERAKLILAR METEORU KUŞATTI

Meteorun su yüzeyine çıkarılışını çok sayıda kişi izledi. Kaldıraç ve iplerle kıyıya çıkarıldığı sırada üçe bölünen meteor, terazide 570 kilogramı gösterdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...