Pompada kaçağa geçit yok

Pompada kaçağa geçit yok

Ekonomi Haberleri

Vergisi daha düşük olan LPG'nin araçlar için kullanılmadığını tespit eden Maliye, Türkiye genelindeki 1700 istasyona yönelik vergi incelemesi başlattı.

Geçtiğimiz mart ayında kabul edilen Torba Kanun'la birlikte petrol ve akaryakıt sektöründe ciddi düzenlemeler yapan hükümet, denetimlerini de yoğunlaştırdı. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda TÜPRAŞ, Aygaz ve daha pek çok şirkete gerçekleştirilen denetimlerin ardından son olarak otogaz satışı yapan 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Vergi Denetim Kurulunun (VDK) incelemelerine etkin bir şekilde devam ettiğini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi. Şimşek, "Vergi müfettişlerince yapılan çalışmalarda, ÖTV'si otogaza göre daha düşük olan, 'tüplü' ve 'dökme' diye tabir edilen LPG'nin, bazı akaryakıt istasyonlarınca amacı dışında satıldığı anlaşıldı. Bu çerçevede, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerimizde otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Bu incelemenin sonuçları en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu. Şimşek, bu kapsamda lüks araçların satışı, sigara kaçakçılığı, 10 numara yağ kullanımı, tefeciler ve turizm acenteleri gibi daha birçok alan ve sektörü yakından izlediklerine dikkat çekti. VDK, söz konusu incelemeleri alanında uzman olan personelle yapıyor ve denetimlerin sonucunda, vergi kaçırmanın yollarını arayanlar için açık kapı bırakmamayı hedefliyor. Yeni düzenlemede, kaçak akaryakıt suçunu işleyen kişi, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Ayrıca, EPDK tarafından belirlenen seviyede ulusal marker içermeyen, yasal yollarla Türkiye'de serbest dolaşıma girdiği belgelendirilemeyen akaryakıtı üreten, satışa arz eden, satan, bulunduran, satın alan, taşıyan veya saklayan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilecek. ANKARA AA

nbsp;Pompada kaçağa geçit yok

nbsp;Pompada kaçağa geçit yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...