Bu kalp seni unutur mu?

Bu kalp seni unutur mu?

GÜNDEM Haberleri

Kalp nakli yapılan Hasan Hüseyin'in sünnet düğününün onur konuğu kalbini taşıdığı gencin annesiydi.

Afyonkarahisar'da 2 yıl önce beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Ceren'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Süleyman'ın kalbi 6 yaşındaki "Dilate kardiyomiyopati" hastası Hasan Hüseyin Demirel'e nakledildi. Hasan Hüseyin zorlu süreci kısa sürede atlattı. Demirel ailesi ile organ bağışında bulunan Ceren ailesi arasındaki bağ geçen günler içinde daha da kuvvetlendi. Oğlunun organlarını bağışlayan Kezban Ceren, evlat acısını Hasan ile unutmaya çalıştı. Okula başlayan ve yaşıtları ile oyunlar oynanan Hasan geçtiğimiz gün sünnet oldu. İki gün iki gece süren düğünün onur konukları ise Kezban ve Ali Ceren çiftiydi. Hasan'ın eline kınayı Kezban Ceren yaktı, kirveliğini ise Ali Ceren yaptı.
Oğlunun kalbini taşıyan Hasan'ı çok sevdiğini söyleyen Kezban Ceren, "Hasan Hüseyin'i oğlum gibi görüyorum. Allah Hasan'ı bana çocuğumun yerine verdi. Ona uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. O benim evladım oldu, Süleyman'ın yerine onu koyuyorum. Oğlumun organlarıyla başka hastalar da can buldu, ama herhalde Hasan Hüseyin çocuk diye bir başka seviyorum. Sünnetine katılmak da beni çok mutlu etti" dedi.
Nakilden önce yaşadıkları sıkıntıları geride bıraktıklarını söyleyen anne Ayşe Demirel "Çok kötü günler geçirdik, oğlumun durumu çok kötüydü. Doktorlara soruyordum, cevap veremiyorlardı, susuyorlardı. Oğlum doğum günü pastasının mumunu söndürmekte zorluk çekti, nefesi yetmiyordu, nefes alamıyordu. nbsp;
nbsp;İZMİR - DHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...