Boşanmalar azaldı

Boşanmalar azaldı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de yıldan yıla artış gösteren boşanma davalarının sayısı, uzun zaman sonra ilk kez düştü.

Türkiye'de yıldan yıla artış gösteren boşanma davalarının sayısı, uzun zaman sonra ilk kez düştü. Boşanma davaları 2012 yılında önceki yıla oranla yüzde 5,1 azaldı. Aile hukuku ve boşanma davalarına bakan avukat Mehmet Şerif Sağıroğlu, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün 2012 yılına ilişkin yayınladığı boşanma davaları istatistiğini AA muhabirine değerlendirdi. Boşanmak için dava açanlarının sayısının uzun zamandır her yıl artış gösterdiğini belirten Sağıroğlu, bu sayının ilk kez 2012 yılında düştüğünü söyledi. nbsp;Sağıroğlu, 2011'de 200 bin 767 olan boşanma davası sayısının 2012'de yüzde 5,1 düşüşle 190 bin 564'e gerilediğini ifade ederek, geçen yıl en çok boşanma davası açılan ilk üç ilin sırasıyla İstanbul (42 bin 221), Ankara (16 bin 565) ve İzmir (16 bin 464) olduğunu kaydetti. nbsp;Bunu Bursa (7 bin 75), Adana (5 bin 854) ve Gaziantep'in (3 bin 667) takip ettiğini, 2012'de en az boşanma davasının Bayburt'ta (63) açıldığını dile getiren Sağıroğlu, boşanma oranlarında bölge bazında ilk sırayı Marmara Bölgesi'nin, son sırayı da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin aldığını aktardı. Türkiye'de geçen yıl aile mahkemelerine açılan boşanma davalarıyla ilgili de bilgi veren avukat Sağıroğlu, 2012'de 190 bin 564 boşanma davasından 11 bin 768'inin mahkemeler tarafından "boşanma şartları oluşmadığı" gerekçesiyle reddedildiğini, bu davaların 22 bin 325'inin ise feragat sebebiyle ortadan kalktığını anlattı.
Sağıroğlu, 10 bine yakın davanın da farklı nedenlerle boşanmayla sonuçlanmadığını ve açılan her dört boşanma davasından birinde boşanmanın gerçekleşmediğini bildirdi. nbsp;
Ekonomik kriz dönemlerinde boşanma rakamlarında ciddi artışlar gözlendiğini belirten Sağıroğlu, toplumsal barış, ekonomik gelişmeler ve eğitim gibi unsurlardaki iyileşmelerin aile yaşamını etkilediğini, boşanmaların azaldığını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...