Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'da camiye bombalı saldırı

/ Kaynak: CHA
Rusya'da camiye bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Federasyonuna bağlı Kabartay Balkar Cumhuriyeti'nde bir caminin avlusunda iki saldırgan elinde 1 kilogram TNT'ye denk bombayı infilak ettirdi.

Rusya Federasyonuna bağlı Kabartay Balkar Cumhuriyeti'nde bir caminin avlusunda iki saldırgan elinde 1 kilogram TNT'ye denk bombayı infilak ettirdi. Saldırıda eylemcinin dışında kimse zarar görmedi. nbsp;İddialara göre saldırganlar camiye eylem planlarken bomba ellerinde patladı. nbsp;Rusya Soruşturma Komisyonu'ndan Interfax'a verilen bilgide, "Patlayıcı madde 1 kilogram TNT'ye denk. Caminin avlusunda otomatik silah, iki tabanca, el bombası ve mühimmat ele geçirildi." denildi. nbsp;Patlamanın Dugublugey kasabasında caminin hemen yakınında bulunan mezarlığın kapısında gerçekleştiği ve gece geç saatlerde olduğu için de kimsenin zarar görmediği ifade edildi. nbsp;Açıklamada, "İki kişinin ceset parçaları cami çevresinde bulundu. Başka herhangi bir yaralı ya da ölüm vakası yok…" ifadeleri yer aldı. nbsp;Patlama sonrası 3 metre çapında ve 1 metre derinliğinde çukur açıldı. nbsp;Kabartay Balkar Cumhuriyeti polis sözcüsü ise patlamanın caminin penceresinin dibinde gerçekleştiğini söyledi. Caminin duvarları kısmen zarar gördü. nbsp;Cami çevresi polis tarafından kordon altına alınırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...